avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare proprietate
Discuție deschisă în Executare silită

Executare proprietate

Sunt proprietar al unui apartament impreuna cu inca 2 persoane, o banca la care sunt restant imi poate pune sechestru pe suprafata detinuta de mine? Poate fi executat silit imobilul desi mai exista cativa proprietari? Ar fi interesant daca as putea sa donez/ cedez partea mea celorlalti doi.
Cel mai recent răspuns: tudora , utilizator 13:42, 11 Iunie 2010
Da, daca il vindeti si cu banii incasati veti achita creditul ( in felul acesta veti putea obtine un pret mai bun pe imobil decat daca veti fi executat silit ) nu vor mai avea interes sa atace actul de vanzare cumparare.
Totusi, depinde si de natura creantei- art 5 din legea nr 190/1999 prevede ca, sub sanctiunea nulitatii absolute pana la rambursarea integrala a creditului ipotecar, imobilul ipotecat va putea fi instrainat numai cu acordul prealabil ,in scris ,al creditorului ipotecar.
as vinde partea mea celorlalti doi proprietari, inteleg insa ca banca poate ataca actul de vanzare. restanta e la un credit de nevoi personale. multumesc
daca vanzarea e fictiva, bancii nerevenindu-i niciun ban, poate ataca actul. asta nu inseamna obligatoriu sa castige.
Din cele spuse de dvs inteleg ca banca nu are o garantie reala avand calitatea de creditor chirografar. In cazul in care intentionati sa vindeti partea dvs celorlalti 2 coproprietari vinderea este in principiu valabila.Desigur in cazul in care nu va achitati creditul, banca va avea interesul sa atace actul de vanzare cumparare insa va trebui sa dovedeasca atat faptul ca ati incheiat actul in scopul fraudarii creditorilor sau ca ati avut cunostinta de rezultatul pagubitor al actului fata de creditori cat si complicitatea la frauda a tertului cu care dvs ati incheiat actul ( in speta coproprietarul cumparator ).
Partajul ar avea aceeasi valoare ca o vanzare sau este la fel de usor de atacata in instanta precum donare? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donare imobil? Cinthya Cinthya Daca mama mea detine un imobil care este cea mai putin costisitoare modalitate de al trece pe numele meu? (vezi toată discuția)
Fiind doar coproprietar, cum se face executarea silita cian cian Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspunsuri caz: credit de consum la banca (fara ipoteca): probleme cu efectuarea platilor la termen. daca nu sunt alte ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)