avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinere de droguri pentru consum propriu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinere de droguri pentru consum propriu

Am fost inregistrat telefonic cand am vorbit cu un traficant de droguri (cannabis) care a fost prins si am fost sunat de catre un comisar, m-a chemat la sectie am spus ca am luat de la el si mi-a dat o citatie in care scrie in calitate de invinuit in cauza privind detinere de droguri pentru consum propriu. Comisarul respectiv mi-a spus sa ma duc si sa dau o declaratie in care spun ca am cumparat cantitatea de, de la tipul respectiv cu suma de. Cu toate ca sunt minor comisarul a spus ca nu e nici o problema pot sa vin si singur sa dau declaratia si ca nu e nevoie sa afle parintii. Vreau niste sugestii pentru a scapa cat mai usor din aceasta problema. Mentionez ca este vorba de cantitate mica nu am antecedente penale si nu am fost prins cu nimic asupra mea si daca e nevoie pot sa afle si parintii.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:19, 10 Iunie 2010
In cazul minorilor, asistenta juridica e obligatorie.Limitele pedepsei sunt reduse la jumatate.Consumul de stupefiante este sanctionat de legea penala.
In cazul in care nu aveti posibilitatea materiala de a va reprezenta interesele printr-un aparator ales , veti avea unul din oficiu.
Buna ziua.

Art. 16 din Legea 143/2000 prevede urmatoarele:
"Persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute la art. 2-10, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege".
In situatia dvs., opinez ca in cel mai rau caz vi se poate aplica o pedeapsa cu suspendare, iar in cel mai fericit caz, o amenda.

Bafta!

av. Emilia Ene
marius82 a scris:
Am fost inregistrat telefonic cand am vorbit cu un traficant de droguri (cannabis) care a fost prins

Ce anume ati spus in conversatia respectiva? Ati recunoscut ca ati luat de la el sau era doar in perspectiva?

Comisarul respectiv mi-a spus sa ma duc si sa dau o declaratie in care spun ca am cumparat cantitatea de, de la tipul respectiv cu suma de.

Declaratia trebuie sa cuprinda adevarul, nu ce vrea vreun comisar.

Cu toate ca sunt minor comisarul a spus ca nu e nici o problema pot sa vin si singur sa dau declaratia si ca nu e nevoie sa afle parintii.

Cu totul fals.

E drept ca inclusiv consumul e incriminat, insa acesta trebuie dovedit. Depinde mult de conversatia inregistrata.
Multumesc pentru raspunsuri.
In inregistrarea telefonica nu i-am spus doar ca sa ne vedem, nu s-au pronunatat cuvinte de genul drogui cannabis si alte sinonime dar din moment ce respectivul a fost prins acum cateva luni din cate stiu eu banuiesc ca au inceput sa asculte telefoanele si asa s-a ajuns la mine, cu intentia sa stranga probe. Nici macar nu e din bucuresti comisarul.
Da am recunoscut in fata comisarului ca am luat de la respictiva persoana si m-a pus sa semnez o hartie in care nu am idee ce a scris dar pe urma a rupt jumatate sau ceva de genu care constituie citatia care am primito, ca ma speriasem putin si nu m-am gandit sa citesc inainte sa semnez. De fapt acum realizez ca daca nu spuneam nimic si faceam pe prostul nu aveam ce sa patesc.
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
marius82, utilizator
marius82 a scris:
In inregistrarea telefonica nu i-am spus doar ca sa ne vedem, nu s-au pronunatat cuvinte de genul drogui cannabis si alte sinonime

Nu inteleg nu-ul respectiv, dar banuiesc ca sensul e ca nu s-a discutat nimic despre droguri. Daca e asa, imi pare ca nu exista nicio proba ca aveati vreo legatura mai mult decat ca stiti persoana respectiva. Ce ati spus comisarului nu are relevanta, iar ceea ce ati semnat banuiesc ca e doar dovada inmanarii citatiei. In tot cazul, declaratia trebuia scrisa de dumneavoastra si data doar in anumite conditii, deci iese din discutie.

Cu parintii ati discutat problema?
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Am fost prins dând unui amic 0.7 g de marijuana, și am fost încadrat ca traficant și consumator. ce se poate întâmpla de acum înainte? :(((( :(((( Buna ziua,am fost prins in fapt dând unui amic 0,7g de marijuana.Ne-au dus la secție și duși pe rând la declarație. Amicul meu a spus ca de la mine,iar ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - detinere drog cu risc mare Radu312312 Radu312312 Care sunt conseciintele pentru posesie droguri cu risc mare (1 pastila)? Am fost perchezitionat si prins la Electric Castle avand asupra mea o pastila de ... (vezi toată discuția)
Citatie ca martor privind trafic de droguri alexszikili alexszikili Buna ziua.am primit azi o citatie in care sunt chemat la B.C.C.O,in calitate de MARTOR in cauza privind trafic de droguri si efectuare de operatiuni cu produse ... (vezi toată discuția)