avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face o dezmembrare a unei case maostenite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord?

sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate?
:(
Cel mai recent răspuns: petrutdorin , utilizator 16:21, 1 Februarie 2011
dupa cum vi s-a raspuns, nu.
actul de dezmembrare este un act de dispozitie materiala asup[ra bunului si pentru incheierea lui este necesar acordul tuturor copartasilor.
mergeti pe cale de instanta si solicitati partajarea imobilului.
Cazul este urmator: Sintem trei frati.Tata a murit.Sa facut succesiunea, fiecare detinid cota lui parte; adica:mamei care mai traieste ia revenit 50% restul de 50%sa mai impartit odata la 4, deci mama a detinut la urma 65%iar noi fiecare 12,5%.
Pina aici totul bine si frumos, dar acum cu 2 ani in urma mama a facut vinzare-cumparare intre ea(65%) si unul din frati fara sa zica la nimeni nimic.Asta insemnind ca acum unul are 75%mama nu mai detine nimic iar ceilalti doi frati detin acum numai cite 12%.Problema e acum ca cel care detine 75% vrea acum dezmembrarea de la mine si de la celalt frate.Cum ar trebui sa procedez in acest caz?
Ma poate obliga sa cedez si la cele 12%care mai imi revin si sa fac dezmembrarea?
Spunindui ca nu sint de acord cu termenul stabilit de el pe data de----- (neavind atunci timp) mia aruncat ca va face dezmembrarea si fara mine. Va putea ?
Am uitat sa mentionez ca mostenirea consta din o casa cu 3 camere, baie, 2 bucatarii+anexe si gradina de 500m².
Fara acordul dvs, nu se poate face dezmembrarea. In schimb el poate intenta o actiune pentru iesire din indiviziune cu plata unei sulte pentru cota dvs.
buna ziua .
avand in vedere ca fratele respectiv detine cota cea mai mare din imobil, dansul va poate chema in instanta, pt. iesire din indiviziune, pe dvs. si celalalt frate.
veti primi o sulta fiecare, corespunzator cotei din imobil detinute .
sulta se va stabili in baza unei expertize tehnice imobiliare .
Daca imobilul este comod partajabil va primi fiecare in natura si se va da cu sulta.Trebuie vazute actele si schitele.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Partaj. nickwolfy nickwolfy Dupa decesul parintilor suntem 4 frati copropietari la imobilul unde au locuit parintii. Primul frate cu cota de 31/40 si ceilalti trei cu cota de 3/40 ... (vezi toată discuția)
Proprietate Cristina.E Cristina.E Bună ziua. Sunt proprietarul unei case împreună cu fratele meu, dobândită prin succesiune în urma decesului tatălui. În ea locuiește și mama, dar ea ... (vezi toată discuția)