avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine stabileste penalitatile?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine stabileste penalitatile?

Buna ziua
va rog sa-mi spuneti cine stabileste penalitatile de intarziere intr-o asociatie de proprietari
intreb asta pentru ca in Lg.230/2007 scrie ca acestea sunt stabilite de Comitetul executiv iar la mine la asociatia de proprietari sunt stabilite printr-o hotarare a Adunarii Generale.
Este corect?
@proprietarul: NU pricepeti si pace! Revenim si revenim la aceleasi discutii sterile din cauza ca dvs. nu pricepeti. Daca aceasta este limita, de ce incercati sa ne imbarligati cu statutul? De unde stiti dvs. ce srie in statutul as. mele sau a nu-stiu carei asociatii cu privire la penalizari, de cate feluri sunt si cine poate sa le modifice si mai ales ce se face cu fondurile rezultate din aceste penalizari incasate?
In ultimul post @adriantot a raspuns cat se poate de corect la intrebarea pusa de user, asa ca, in opinia mea acest subiect trebuie inchis!
PS: poate ati vrut sa scrieti 0,2% si nu 2% - este vre-o diferenta sau aici pe forum merge ca tot vorbim discutii..
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
Adam Grecu, utilizator
Referitor la statut si penalizari, pentru a ne lamuri cat de cat...
In statutul nostru nu am prevazut procente, termene si alte amanunte referitoare la aplicarea penalizarilor. Este prevazut ca sistemul propriu de penalizari se stabileste de comitet conform legislatiei...
Dar, foarte important, pentru a nu schimba statutul de fiecare data cand se modifica legislatia, noi am prevazut:
Art.10.2. În oricare situaţie, problemă de administrare a asociaţiei, drepturi, obligaţii, necuprinse în actualul statut, se aplică legislaţia actuală sau viitoare în materie.
Art.10.3. În cazul schimbării legislaţiei, comitetul executiv sub conducerea presedintelui, va aplica legislaţia nouă, chiar dacă nu corespunde cu actualul statut, fără a fi nevoie să se modifice statutul.

Asa ca nu suntem nevoiti sa schimbam statutul daca de maine vrem sa schimbam sistemul propriu de penalizari in limitele prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Penalitati rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in statutul unei asociatii de proprietari nu a fost specificat sistemul de penalizari propriu si nici in adunarea ... (vezi toată discuția)
Daca exista un sistem propriu de penalizari al asociatiei teodora2 teodora2 Buna seara, Referitor la calculul penalitatilor pentru neplata cotelor la intretinere am o mare dilema: Legea specifica: ART. 49 (1) Asociaţia de ... (vezi toată discuția)