daca infiintez un punct de lucru, pe langa actele pe care le depuneam si pana acum la ORC trebuie sa mai fac un nou act constitutiv care sa includa si noul punct de lucru??? am oricum HAGA + ADITIONAL LA ACTUL CONSTITUTIV.
da niste taxe ??? stie cineva la cat se ridica costul unei astfel de modificari???
Intr-adevar, nu trebuie act aditional, nu trebuie act constitutiv actualizat. Insa cu o rectificare: cuantumul taxelor nu depinde de numarul activitatilor care se autorizeaza la noul punct de lucru, ci doar de numarul punctelor de lucru care se deschis - in cazul acesta - unul. Rezulta: 30 RON (inregistrare punct de lucru la Registru), 30 RON (inregistrare declaratie cu activitatile ce se vor desfasura la punctul de lucru), 30 RON (constatator privind adresa punctului de lucru si activitatile desfasurate), 90 RON (publicarea hotararii AGA la Monitor, daca nu depaseste 32 de randuri) si alte taxe minore (copii xerox declaratie, transmitere hotarare la Monitor, etc.).
Absolut de acord cu voi, ajunge AGA. Dar toate astea au si o logica: in momentul in care o societate hotaraste un lucru care se poate pune in practica doar in baza AGA (care tre', in esenta, cum spunea si mony, sa arate ca un act adit, DESI NU E act adit), nu este necesara actualizarea act constit. Asta pentru ca, ori de cate ori se iau hotarari care nu sunt absolut necesar a fi trecute in act constit, nu se va actualiza acesta.
Actul aditional in schimb reprezinta, prin definitia lui, aditional la actul constitutiv, ca doar nu e aditional la o hotarare AGA, nu? Si atunci inseamna ca scopul lui este modificarea unor prevederi din actul constitutiv, nu? Ca de aia e el aditional, ca sa modifice (fie prin adaugare sau eliminare, fie altfel) niste prevederi din constitutiv. In acest caz, evident trebuie actualizat constitutivul. Logic, nu?
Sper ca m-am facut destul de bine inteleasa si nu m-am invartit in jurul cozii.
Cu privire la punctul de lucru, desi merge doar cu AGA, eu cred ca nu e tocmai k. Adica, in actul constitutiv initial trebuie, obligatoriu, sa fie trecute sediile secundare etc. fara personalitate juridica, asa cum sunt si punctele de lucru. Sau modul de infiintare al acestora, in caz ca se prevede. Si atunci, de ce daca nu am trecut nimic referitor la acestea initial, le pot face fara aditional???? Doar cu AGA? De ce trebuie trecute in constitutiv doar initial si nu oricand? :-/ Nu inteleg diferenta... Adica, daca nu am prevazut initial sa am sedii sec. fara pers. jur., faptul ca, ulterior, infiintez unele, nu reprezinta o modificare a constitutivului?
Este ca atunci cand aveai nevoie de cazier diferentiat; daca intrai in firma initial, il scoteai, dc nu, mergea fara... :-/ S-a rectificat, era o aberatie si aia...