avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea de viata

Sotul meu a avut o asigurare de viata care a expirat pe 23 septembrie 2009. In luna august a descoperit o tumoare cervicala care s-a dovedit a fi cancer si i-a fost fatala in 10 luni de zile.Oare mai pot sa cer despagubiri? Singura dovada ar fi o tomografie,operatia si tratamentul au avut loc ulterior datei de 23 septembrie 2009.
Cel mai recent răspuns: Jupanterul , utilizator 01:24, 29 Martie 2022
Intrucat exista o mare varietate de contracte de asigurare si e dificil sa ne dam cu parerea ce ar trebui sa faceti, doar dupa cateva date sumare pe care le prezentati, indicat ar fi sa cititi cu mare atentie toate dispozitiile contractuale, toate anexele contractului incheiate ulterior pentru a vedea dvs. insiva despre ce este vorba. In masura in care aveti neclaritati, puteti contacta un specialist sa va ajute sau cel putin, sa va lamureasca, daca aveti vreo sansa sau nu in primirea sumei asigurate inscrisa in polita pe care o detineti.
Perioada de gratie este de 30 de zile(maxim 60 de zile).Daca nu s-a platit prima de asigurare in aceasta perioada si ulterior nici repunerea in vigoare nu a fost solicitata,beneficiarul nu incaseaza suma asigurata in caz de deces.
Persoana asigurata a aflat in luna august despre boala.La acel moment putea solicita suma asigurata pe clauzele medicale(boli grave....interventii chirurgicale,spitalizare...).Cat priveste suma asigurata in cazul decesului,este determinant momentul in care acesta intervine.
Daca contractul de asigurare era in vigoare,se poate solicita suma asigurata.
Imprejurarea ca diagnosticul a fost pus in luna august(cand polita era in vigoare)nu are relevanta cu privire la suma asigurata in caz de deces.
Este un dezavantaj in momentul in care se incheie o asigurare de viata si ulterior asiguratul nu poate beneficia de consiliere directa.
Intermediarul asigurarii era in masura sa prezinte riscurile in caz de neplata a primei de asigurare,data fiind situatia.
Poate la acel moment familia a decis ca este mai important ca banii sa fie folositi pentru tratament-au sperat sa se termine cu bine.
imi pare foarte rau dar nu cred ca se mai poate rezolva ceva.


Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Salut, am și eu o problema cu cei de la bcr asig de viata ma poți ajuta te rog mult? 0761742765 aștept un semn sa pot discuta cu tine te rog

nucu$ a scris:

Inseamna ca a fost o mare eroare, daca din august ati cunoscut primejdia si la data scadenta pentru plata primei (anuala probabil) 23 sept. , nu ati mai platit, polita fiind suspendata o perioada de gratie(vedeti in contract cat) urmand rezilierea pentru neplata.Singura posibilitate este de a solicita lichidarea/rascumpararea contului, in cazul in care exista und sold ,functie de tipul de asigurare de viata.(cu acumulare de capital/cu componenta investitionala,etc)

Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
Jupanterul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)
Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Polita viata-daune morale caz deces si victima LidiaTanase LidiaTanase am suferit un accident de masina, sotul a murit pe loc, eu foarte grav ranita mi-am revenit complet dupa, cu imbunatatirile de rigoare. polita de viata pe care ... (vezi toată discuția)