avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema cu asigurarea
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema cu asigurarea

Vreau sa va dau doua exemple.
O masina din 1990, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON
A doua din 2009, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON.

Amandoua sunt trantite de un TIR care are un RCA anual destul de consistent (sa zicem 2000 RON).

Si masina din 1990 si cea din 2009 obtin deviz de reparatii cu valoare de 2500 Euro, respectiv 3000 Euro. Masina din 2009 primeste cei 3000 de euro ca despagubire pe cand cea din 1990 primeste doar 800 Euro despagubiri.
Motivele: vechimea masinii, nr. de kilometri, valoarea masinii la zi. Ce pot face eu sa primesc mai multi bani? Si daca la dat banii se ia in calcul atatea despre masina avariata, de ce nu se ia in calcul si la plata? Si oricum, cel care ma trosneste face plata (fiind vinovatul), asigurarea lui plateste nu asigurarea mea!!!
Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:44, 18 Iunie 2010
lauricafl a scris:

Vreau sa va dau doua exemple.
O masina din 1990, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON
A doua din 2009, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON.

Amandoua sunt trantite de un TIR care are un RCA anual destul de consistent (sa zicem 2000 RON)

Un element de ajutor pentru a intelege relatia prima/despagubire:
Polita RCA, ofera acoperire pentru daunele ce (se presupune ca) ar putea fi produse de autovehicul, nu pentru cele pe care ar putea sa le sufere de la altii.
Aceasta logica face ca doua autovehicule cu vechimi diferite, sa plateasca aceeasi prima la motorizari identice.(Cam ce daune ar putea produce TIR-ul invocat :strong: in comparatie cu un autoturism ??)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala tudorika tudorika Buna ziua....Am cumparat un golf 4 din 2001....am fost lovit...in spate de o masina si proiectat in cea din fata .Cei de la asigurare au spus ca imi dau 2000 ... (vezi toată discuția)
Autoturism dauna totala heathcliff heathcliff Buna seara, In data de 05.03.2016 am fost implicat intr-un accident rutier din care, printre altele, a rezultat dauna totala a autoturismului pe care il ... (vezi toată discuția)
Dauna totala auto NICOLETA_NIKI NICOLETA_NIKI Am avut un accident rutier in urma cu cca 2 luni in care am fost parte vatamata, am mers cu masina in service am apelat cum era firesc la asigurator...am urmat ... (vezi toată discuția)