Va multumesc pentru interventie, daca aveam bani de avocat, imi luam, dar nu am avut.
Ce doresc, nu sa ma sfatuiti sa-mi iau avocat, ci sa luati speta asa cum va zic eu si sa-mi explicati ce as putea sa fac. Eu stiu la ce va referiti, ca daca aveam avocat, poate nu s-ar mai fi savarsit aceste abuzuri, dar asta nu insemna ca este legal ceea ce s-a intamplat.
Stiu ca in facultate intri bou si iesi vaca, pentru ca meseria se invata profesand, dar din experienta stiu ca daca dreptatea este de partea mea, in final tot castig.
Hai sa gandim logic, ce o sa zica doamnele judecator Gabi-Gabriela Dunca, sau Gabriela Florescu, atunci cand, sa presupunem, cei care o sa verifice aspectele sesizate de mine o sa constate ca am avut dreptate ? Ce o sa zica, ca m-a inselat cu cel putin 17.000 euro pentru ca nu stia realitatea ? Dar Gabriela Florescu ce o sa zica, mai ales ca am atras atentia asupra inselaciunii ? Cum motiveaza Gabriela Florescu faptul ca apelul este nefondat ? Mai mult de faptul ca am fost inselat la bani, ce sa explic ? Mai mult de faptul ca nu s-a tinut cont de nevoia mea de a avea si eu o locuinta in Bucuresti, in situatia in care eu stau cu chirie si am si doi copii minori, iar paratele sunt singure si stau jumatate de an in Rusia (sor-mea de fat lucreaza acolo si vine doar in concediu), ce sa zic ? Mai mult decat faptul ca Gabi-Gabriela Dunca, a incurcat parcelele atunci cand a stabilit loturile, ce sa zic ?
O sa explic pe scurt de ce afirm ca doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca a gresit intentionat loturile, pentru a ma impiedica sa-mi obtin drepturile.
In primul rand a folosit formula ,,terenul intravilan de 4500 mp'' , dar asa ceva nu exista in acte - din start a facut imposibila punerea in aplicare a sentintei.
Apoi, vorbeste despre terenul cu vegetatie forestiera situat pe parcela nr. 2277, tarlaua nr. 64, prevazut la anexa nr. 5 a raportului de expertiza tehnica terenuri. Numai ca, daca te uiti la anexa nr. 5, observi scris mare ,,parcela nr. 106, tarla. nr. 1,,. Buuun, sa zicem ca Gabi-Gabriela Dunca a vazut gresit.
Insa, dupa aceea, dumneaei face referire la terenul arabil extravilan prevazut la anexa nr. 2, care in realitate, acesta este situat pe tarlaua nr. 64, parcela nr. 2277, numai ca doamna judecator nu mai avea cum sa mentioneze parcela si tarlaua, pentru ca deja spusese ca parcela nr. 106 este, de fapt, parcela 2277, iar acum, cand trebuia sa spuna pe ce parcela si tarla se afla situat terenul de la anexa nr. 2, nu a mai mentionat si a lasat-o asa cum a cazut, fara sa mai mentioneze parcela si tarlaua, pentru ca nu avea cum sa mentioneze, deoarece s-ar fi presupus, logic, ca ar fi trebuit sa observe ,,greseala,, .
Si asta odata la mana, sa nu mai vorbim ca aceasta operatiune a reluat-o de trei ori, pentru ca sunt trei loturi, si nu avea cum sa nu observe ca a gresit. Este imposibil sa nu observi.
Va multumesc mult pentru sfatul de a avea un avocat, dar si mai mult i-as multumi acelui avocat care s-ar implica putin si mi-ar da un sfat.
In acest sens, pentru a nu crede ca nu as fi vrut avocat, mentionez ca am vorbit acum vreo cateva luni cu un avocat de pe forum, a spus ca ma sprijina, chiar mi-a spus sa nu mai fac niciun demers pana nu ma contacteaza el, apoi nu m-a mai cautat.
Asa ca, il rog pe acela care citeste si vrea cu adevarat sa ma ajute, sa se transpuna in speta prezentata de mine, sa o ia ca atare (pentru ca eu nu am de ce sa mint, pentru ca sa mi se dea un sfat pentru o speta nereala) si sa incerce sa ma sfatuiasca tinand cont de situatia prezentata de mine.
In primul rand am nevoie de un judecator impartial in recurs.
Uitati aici preturi reale, si tineti cont ca se cere cel putin dublu, pentru a avea de unde sa se negocieze:
[ link extern ]
Asta e realitatea, doamna judecator Gabi Gabriela Dunca mi-a echivalat o sulta cu valoarea reala de 19.000 euro, intr-un hectar de padure cu valoarea reala de circa 2000 euro (iar daca este sa tinem cont de pretul final, chiar de 1000 euro). Adica m-a inselat cu cel putin 17.000 euro. In realitate, acele terenuri nu se vand nici cu 1000 euro hectarul. Practic m-a deposedat de sulta.
Pentru ca sa se inteleaga.
In masa succesorala sunt un apartament de 3 camere (evaluat la 100.000 euro), in Bucuresti, si cateva terenuri din judetul Vrancea (evaluate la circa 700.000 ron - 170.000 euro).
Eu am cerut sulta de circa 19.170 ce mi se cuvine conform procentului meu succesoral de la apratamentul in litigiu si un teren (doua parcele - 2465 si 2466) care a fost evaluat la circa 100.000 ron - 24.000 euro) si am fost de acord ca restul sa le revina paratelor.
Am cerut terenuri in valoare atat de mica, pentru ca in masa succesorala face parte si un teren cu padure evaluat la circa 350.000 ron - 84.000 euro, teren care, insa, a fost instrainat pe chitanta de mana de catre tatal meu. De aceea, pentru ca mi-am dat seama ca oricui va fi atribuit acest teren, acela se va simti nedreptatit, am fost de acord ca acesta sa revina oricum paratelor, fara sa-l mai iau in calcul la imparteala. Adica, eu oricum am solicitat mai putin decat mi se cuvenea fara sa iau in calcul acel teren. Deci am procedat (si am fost) corect.
Pentru a lamuri problema acelui teren, la termenul din luna septembrie 2008, l-am adus ca martor pe cel caruia tata i-a vandut acest teren cu padure, insa paratele s-au opus audierii lui, tocmai pentru ca acest teren sa ramana in masa succesorala si sa poata cere echivalarea sultei de la apartamentul in litigiu in acest teren, care, pe langa faptul ca are valoare de piata foarte mica, mai este grevat si de acest act. Adica, sa fiu inselat, practic, de doua ori. Doamna judecator Gabriela Florescu a refuzat audierea martorului.
O alta problema (escrocherie a paratelor) este aceea ca pe una dintre parcelele pe care le-am solicitat-o eu (2466), se afla amplasata o casa batraneasca. Casa a fost frumoasa la vremea ei, dar este din paianta si acum se afla in stare avansata de degradare. Problema este ca despre aceasta casa nu s-a facut referire nici in cererea de chemare in judecata si nici in intampinare. Am mentionat-o eu, ulterior, in prima motivatie depusa la dosar, insa paratele mi-au spus ca nu exista act pentru ea, asa ca, la teremenul din luna ianuarie 2008, atunci cand s-au dispus expertizele, aceasta casa nu a fost luata in calcul si nu s-a dispus expertizarea ei. Eu le-am mai intrebat pe parate daca nu au actul casei, iar acestea mi-au spus ca nu, insa la teremenul din luna noiembrie 2008, atunci cand doamna judecator se pregatea sa dea hotararea, peratele au scos din pusculita actul casei batranesti si, pentru a tergiversa, au ceryt evaluarea acesteia, lucru ce a prelungit procesul circa un an si doua luni.
Problema este ca paratele au ascuns in permanenta acest act al casei batranesti, m-au mintit ca nu il au, nu au vrut sa mi-l dea, acest act fiind si in prezent in posesia lor.
In luna octombrie 2009, deoarece se tergiversa efectuarea expertizei la casa batraneasca situata pe aceasta parcela (2466) solicitata de mine, am renuntat in scris in favoarea paratelor la lotul nr. 1 din aceasta parcela, cel pe care este amplasata casa batraneasca si am declarat in cris ca sunt de acord sa le revina paratelor.
Mentionez ca in final, aceasta casa nu a fost luata in calcul la imparteala pentru ca nu s-a facut succesiunea dupa bunici (adica nu era pe numele tatalui meu - lucru pe care banuiesc ca l-a observat si doamna judecator gabriela Florescu atunci cand a acceptat completarea masei partajabile cu aceasta casa), insa toate actele pentru efectuarea succesiuni se afla in posesia paratelor.
In fine, ce vreau sa arat, este ca si din acest punct de vedere, doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca a actionat cu rea credinta.
Pentru ca, pe langa faptul ca prin echvalarea sultei reale de 19.170 euro in terenuri din judetul Vrancea m-a inselat cu circa 17.000 euro, mi-a atribuit integral parcela 2466, inclusiv lotul nr. 1 pe care este amplasata casa batraneasca, in acest fel, din punctul meu de vedere, neefectuandu-se iesirea din indiviziune. Pentru ca daca paratele vor face succesiunea pentru casa batraneasca (si o vor face), ma voi trezi cu ele proprietarele casei situate pe terenul meu.
Abuzul este foarte elaborat si o sa explic de ce. Casa batraneasca, desi este o darapanatura, a fost evaluata la cirva 18.000 euro. Pericolul este acela ca dupa ce vor efectua succesiunea la casa batraneasca, pentru ca doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca mi-a atribuit integral parcela 2466 (inclusiv lotul 1, cel cu casa) paratele imi vor putea cere sa le dau banii reprezentand partea lor din casa, suma aproximativ identica cu cea pe care as obtine-o daca as vinde toate terenurile care mi-au fost atribuite prin aceasta sentinta criminala. Adica, practic, am fost deposedat de partea mea din mostenire.
Nu mai zic ca doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca mi-a atribuit si o buna parte din terenul cu padure instrainat de tata pe chitanta de mana.
Si acum va intreb pe voi, stimati useri ai acestui forum.
Nu era mai corect ca eu sa-mi primesc sulta in valoare de 19.170,5625 euro, iar din judetul Vrancea sa mi se atribuie doar parcela nr. 2465 si 2466 (loturile 2 si 3), iar restul terenurilor (inclusiv cel cu padure si lotul nr. 1 din parcela 2466, cel cu casa batraneasca) care au fost echivalate la circa 600.000 ron, sa le fie atribuite paratelor.
Eu consider ca asa era corect si asta insemna o renuntare, cat de cat, amea in favoarea paratelor.
Ce spun paratele, ca imi dau mie toate terenurile, aceea este inselaciune, pentru ca daca s-ar vinde toate nu s-ar acoperi nici sulta de 19.170 euro.
Nu era mai logica si mai echitabila imparteala solicitata de mine ?
Voi mai ridica anuntul de cateva ori, pana depun recursul.
Multumesc.