Va multumesc ca ati intervenit pentru ca putini au curajul sa o faca. De aceea, va rog din nou sa nu ma mai sfatuiti sa-mi angajez avocat pentru ca nu dispun de bani. Am marea rugaminte, daca tot ati afirmat ca ajutorul este dezinteresat, sa luati speta asa cum am mentionat-o eu si sa ma sfatuti tinand cont de prezentarea mea. Eu nu va mint, pentru ca nu am de ce sa va mint, pentru ca as primi un sfat la o situatie nereala, ceea ce nu mi-ar fi de niciun folos. Daca aveti nevoie de date suplimentare va rog sa-mi spuneti si eu va voi informa imediat. O sa mai astept cateva zile, iar daca nu primesc comunicarea de la tribunal, o sa postez un link cu fotografii dupa cererea de chemare in judecata, intampinarea paratelor, cea de-a doua intampinare, sentinta si toate actele necesare pentru a confirma afirmatiile mele, precum si cele pe care doriti sa le vedeti pentru a ma putea ajuta cu un sfat daca sunteti dispus sa o faceti.
Sunt convins ca ati vrut sa spuneti cele doua variante, a mea si a paratelor, pentru ca adevarul este unul singur. Adevarul este ca eu m-am prezentat in permanenta la proces (pentru ca nu aveam nimic de ascuns), iar paratele au refuzat in permanenta sa se prezinte la interogatoriu (refuzand sa-si exprime propria varianta tocmai pentru ca nu are legatura cu adevarul) si implementau minciunile si tergiversarile prin avocatul lor. Eu am explicat si in scris, la dosar, mecanismul de implementare a minciunilor in proces, citez : ,, Paratele il mint pe avocat (?), acesta tranteste minciuna in scris sau verbal, la termen, ulterior paratele refuza sa vina la interogatoriu pentru a nu fi dovedite ca au mintit, eu nu am cum sa probez in alt fel minciuna paratelor, iar avocatul acestora nu poate fi tras la raspundere pentru ca asa i-au spus lui paratele ca s-a intamplat. Cam asta e procedeul’’. De aceea consider ca interogatoriul era absolut necesar, pentru ca dovedea reaua credinta si minciunile ordinare debitate de parate si avocatul acestora pe tot parcursul procesului. Cititi intrebarile pe care le-am depus la dosar, sunt intr-un post precedent. Interogatoriul mi-a fost refuzat, iar doamna judecator s-a chinuit vreo 10 secunde sa motiveze aceasta decizie (absurda in situatia in care mi-a respins apelul).
Ce au solicitat paratele ? Va spun acum.
Paratele au solicitat apartamentul in litigiu, lucru cu care eu am fost de acord, insa cu conditia ca sa-mi dea sulta de 19.170 euro. Paratele au mai solicitat ca in schimbul sultei sa fiu despagubit cu terenuri din judetul Vrancea, iar doamna judecator asta a si facut. Mi-a echivalat sulta reala in valoare de 19.170 euro in terenuri din judetul Vrancea, mai exact in circa 1 ha de padure.
Aici este problema, pentru ca eu, la ultimul termen, am solicitat expres ca paratele sa fie obligate la plata sultei de 19.170 euro in termen de 90 zile – atat am solicitat atunci cand dumneaei a spus ,,reclamantul, aveti cuvantul’’ , iar doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca a mintit in incheierea de sedinta spunand ca eu am solicitat ca apartamentul in litigiu sa le revina paratelor, urmand ca instanta de judecata sa hotarasca daca imi da si sulta si bunuri, sau numai bunuri. Adica o minciuna ordinara, menita sa creeze o situatie de fapt nereala, dar care sa-i permita pronuntarea acestei inselaciuni criminale numita sentinta nr. 1157 din 28.01.2010. Adica mi-a inlocuit solicitarile cu cele ale paratelor, mentionand in acelasi timp exact opusul a ceea ce am solicitat eu. Adica in loc sa scrie ca doresc sulta in euro, a mintit, spunand exact pe dos, si anume ca las la aprecierea instantei cum sa-mi dea sulta, in bani sau in bunuri.
Eu inteleg ca sunt numai spusele mele, iar dumneavoastra nu va vine sa credeti ca s-a intamplat asa ceva, ca un judecator a putut savarsi o asemenea inselaciune si ca a putut minti intr-un mod inacceptabil pentru functia si rolul sau. Va dati seama ca daca am sesizat CSM in legatura cu aceste aspecte, inseamna ca aceasta este realitatea. As putea sa atasez pasaje din reclamatia adresata CSM, dar ma gandesc ca este posibil ca, de aceasta data, lucratorii CSM sa ia in serios sesizarea mea si sa-mi raspunda la obiect, fara sa mai acopere abuzurile.
Aici doresc sa mentionez un aspect. Eu nu am dorit acest proces, am ajuns aici numai din cauza paratelor care au refuzat sa imparta cu mine.
Ca sa va citez, ,,adevarul,, paratelor este foarte profitabil pentru ele, deoarece ele gestioneaza tot, iar eu si copiii mei nu avem nimic. Insa acesta este, intr-adevar, adevarul lor.
De aceea, consider ca ,,adevarul,, meu este cel real, deoarece mi se pare absolut firesc sa ma bucur si eu de partea mea de mostenire, pentru ca interesul meu, difera de cel al paratelor. In timp ce paratele isi folosesc partea doar pentru placerile proprii, eu si sotia avem doi copii de crescut si nu vad de ce ar trebui sa fiu de acord sa accept aceasta situatie doar pentru ca paratele imi sunt mama si sora ? Nu le ajunge partea lor ? Mai ales ca, asa cum am spus, le foloseste doar lor, pe cand partea mea foloseste la 4 persoane.
Dumneavoastra ma sfatuiti sa angajez un avocat sa-mi redacteze actele. Va multumesc, dar daca ajutorul este dezinteresat, de ce nu ma sfatuiti dumneavoastra, in mod direct, ce sa fac. Referitor la forma, banuiesc ca pot sa ma uit pe net sau in ghidul juristului (recunosc ca nu am facut acest lucru), insa la motivarea in drept, acolo m-ati putea ajuta. Stiu ca este mai greu, pentru ca asa cum am mentionat, judecatorul se prezuma ca este de buna credinta, iar cand dai de un judecator precum Gabi-Gabriela Dunca care te inseala la imparteala, cam singura solutie este sa reclami, pentru ca pentru asa ceva nu exista prevederi decat in Codul Deontologic al Magistratilor sau in legea organizarii judecatoresti. Eu nu stiu cum sa motivez in drept aceasta inselaciune, de aceea va si cer sprijinul, este asa greu sa-mi raspundeti ? Puteti sa-mi spuneti daca se poate motiva in drept, cu articole din codul civil sau din cel de procedura, faptul ca judecatorul m-a inselat la imparteala ?
Eu, in inscrisul depus la dosar inaintea teremenului de apel, am motivat numai nevoia de a avea si eu si familia mea o locuinta proprietate in Bucuresti – domiciliul si ocupatia partilor, invocand in acest sens art. 673 ind. 9 din Cod. Proc. Civ. . Doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca, in sentinta, a facut referire la acest articol, dar pentru a mentiona despre acordul partilor (minciuna) si despre marimea cotelor, facand insa abstractie de faptul ca, practic, prin atribuirea inclusiv a cotei mele din apartamentul in litigiu, le-a creat paratelor, la doua persoane (de fapt numai una, pentru ca sor-mea lucreaza in Rusia) o proprietate de 3 camere confort I mult peste nevoia locativa a acestora, iar pe mine, care locuiesc cu sotia si doi copii minori intr-un apartament de 2 camere confort II si platesc chirie, m-a inselat la imparteala cu circa 17.000 euro. Pai va intreb eu pe dumneavoastra, nu era firesc sa se tina cont si de nevoia mea si a familiei mele de a avea o locuinta proprietate in Bucuresti ? Lasand la o parte inselaciunea, nu se impunea ca paratele sa fie obligate la plata sultei, pentru a-mi putea achizitiona si eu o locuinta in Bucuresti ?
Este adevarat ca un hectar de padure a fost evaluat conform raportului de expertiza tehnica terenuri la pretul de circa 18.300 euro, iar daca este sa tinem cont de cursul de schimb de atunci de 3,6 lei/euro, asta ar insemna ca un hectar de padure a fost evaluat la circa 21.300 euro, deci inselaciunea este si mai mare, pentru ca asta arata ca sulta de 19.170 euro mi-a fost echivalata, de fapt, in mai putin de un hectar de padure.
Uitati aici preturile reale :
[ link extern ]
Astea sunt preturile reale, de cel putin 10 ori mai mici decat cele de evaluare. Toata lumea stie acest lucru, inclusiv expertii, numai ca acestia au niste criterii de evaluare de la care nu se pot abate.
Raspundeti-mi si mie la aceaste intrebari :
A savarsit un abuz doamna judecator atunci cand a mintit in incheierea de sedinta privitor la solicitarile mele ?
Doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca m-a inselat la imparteala atunci cand mi-a echivalat sulta cu valoare reala de 19.170 euro in terenuri din judetul Vrancea ?
Este legala echivalarea sultei in terenuri din judetul Vrancea, avand in vedere valoare scazuta de vanzare a acestora, de cel putin 10 ori mai mica decat cea de evaluare ?
Se poate face aceasta echivalare in conditiile in care un apartament din Bucuresti se vinde la suma la care a fost evaluat, in schimb, acele terenuri s-au vandut dintotdeauna la sume de peste 10 ori mai mici ?
In aceste conditii, este legala aceasta echivalare prin care sulta de 19.170 euro se transforma in maxim 2.000 euro ?
Se numeste asta ca am fost inselat la bani ?
Putea sa faca doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca aceasta echivalare motivand ca nu cunoste pretul real la care se comercializeaza terenurile ?
Si daca nu il cunostea (asta ca sa intram in acest joc prostesc) nu era obligata sa verifice daca nu prejudiciaza vreo parte prin aceasta echivalare, mai ales ca a mintit cu privire la solicitarile mele, iar eu mentionasem in scris la dosar, inca din anul 2007, ca daca s-ar vinde toate terenurile din judetul Vrancea s-ar putea obtine maxim 20.000 euro ? (inainte sa fie dispuse expertizele).
Are un judecator dreptul sa insele justitiabilii la imparteala ?
La aceste intrebari (dar in primul rand la cele privind motivarea in drept) trebuie sa aveti curajul sa raspundeti, daca tot doriti sa ma ajutati dezinteresat. Daca aveti nevoie de vreo copie dupa un act pentru a va putea pronunta in perfecta cunostinta de cauza, spuneti-mi si o sa o postez in acel link cu poze pe care-l voi atasa.
Repet si arat paradoxul, hotia :
Daca in masa partajabila nu ar fi fost decat aparatmentul in litigiu, eu mi-as fi primit sulta de 19.170 euro inca din anul 2008. Pe cand in cazul de fata, cand sunt mai multe bunuri in masa succesorala, partea mea ar trebui sa fie mai mare de 19.170 euro. Insa, prin aceasta inselatorie, prin echivalarea sultei in terenuri din judeetul Vrancea, mi s-a atribuit un lot a carui valoare este de maxim 12.000-13.000 euro (si asta este mult).
Eu stiu ca este o situatie neobisnuita, dar in niciun caz nu mi-am dorit asa ceva. Insa trebuie sa cer si eu sfatul cuiva. Am tot respectul pentru judecatori (si bunicul meu a fost judecator), insa nu eu am obligat-o (si cred ca nimeni) pe doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca sa minta si sa ma insele la bani. Eu nu o sa accept niciodata asa ceva. Am reclamat-o la CSM pe doamna judecator. Am mai depus o sesizare anterior, iar cei de la CSM mi-au trimis un raspuns in bataie de joc. Sunt foarte curios ce raspuns o sa primesc acum, pentru ca minciuna este clara, inselaciunea la fel, si nu vad cum vor mai putea acoperi domnii de la CSM aceste abuzuri.
Nu inteleg cum mi-a putut fi respins apelul atata timp cat inselaciunea este evidenta. Ce motivatie poate sa conceapa un judecator pentru ca sa acopere o inselatorie clara ? Este legal ca un judecator sa acopere o inselatorie savarsita de alt judecator ? Nu mai spun ca nici din punct de vedere tehnic sentinta nu este legala si temeinica pentru ca nu poate fi pusa in aplicare. Eu am mentionat in scris si acest aspect si inainte de infatisarea pentru apel, si dupa.
Acum intelegeti care este problema mea ? Problema mea este ca judecatorii se incapataneaza sa mentina aceasta inselaciune ordinara, in situatia in care ar putea face o imparteala corecta :
- apartamentul catre parate, iar sulta pentru mine
- terenurile din judetul Vrancea impartite intre ele – aici eu am solicitat terenuri in valoare de mai putin de 100.000 de lei din totalul de 700.000 lei. Deci diferenta de pana la suma de 262.500 lei, le revine paratelor. Ca in realitate inseamna 5.000 euro in loc de 50.000 euro, nu conteaza, tot un avantaj pentru parate este.
Asa consider ca este corect si avantajul catre parate este real, dar nu sa fiu inselat in mod criminal si sa se mai spuna ca am si fost favorizat.
Doresc sa va spun sincer, ca daca initial as fi fost de acord si cu sufletul ca paratele sa beneficieze de restul terenurilor, acum sunt de acord cu acest lucru numai din cauza santajului psihologic exercitat de acesti judecatori abuzivi. Pentru ca paratele nu mai merita nimic din partea mea, dar prefer sa accept sa fiu inselat cu mai putin, decat sa fiu inselat rau de tot, practic deposedat de partea mea din mostenire.
Doamna judecator Gabi-Gabriela Dunca, prin faptul ca a mintit, ca m-a inselat la imparteala, ca m-a impiedicat sa-mi obtin drepturile, mi-a adus prejudicii deosebit de grave si cand spun acest lucru va rog sa ma credeti ca nu exagerez deloc. Nu vreau sa scriu aici, dar daca o sa fie nevoie o sa o fac, pentru ca sa intelegeti dimensiunea raului pe care mi l-a facut acest judecator.
Dumneavoastra realizati ce grozavii a facut doamna judecator ? Intelegeti faptul ca daca ar fi fost un judecator correct si impartial, acum as fi fost si eu in posesia drepturilor mele ?
Va spun sincer ca acum am impresia ca se cauta smecherii si chichite ieftine si ilegale (dar care sa para legale) prin care sa se mentina aceasta inselatorie. Pentru ca, repet, cum naiba sa motivezi ca este legal ca un justitiabil sa fie inselat la imparteala ?
Va rog respectuos sa ma intelegeti si dumneavoastra pe mine sis a nu ma mai sfatuiti sa-mi pun avocet. Daca voi avea bani, o voi face.
Astept in continuare (pentru cei care au rabdare sa citeasca tot – pentru ca asta este foarte important) ajutor dezinteresat si raspuns la intrebarile formulate.
Multumesc.