Societatea pe care o reprezint a ''beneficiat'' de vizita unor reprezentanti ITM, in urma unei plangeri a unui fost angajat care reclama intarzierea restituirii garantiei constituite in calitate de agent comercial.
Printre cele retinute de cei de la ITM in culpa noastra, se numara:
- lipsa afisarii pontajului la ''loc vizibil pt salariati'' - pontajul il facem in format electronic
- lipsa CIM in copie la punctul de lucru
- bineinteles, intarzierea cu care se restituie garantiile.
Aici fac o paralela. Garantia o restituim in urma unei cereri in scris formulate de salariat, dar, deobicei, verificarea portofoliului de clienti, respectiv a soldurilor acestora dureaza cel putin doua saptamani. Conform celor de la ITM, citez ''daca unul e CENZURAT si nu face cerere, ar trebui sa ii expediati garantia prin posta'' Procedura de constituire a garantiei e prevazuta in Regulamentul de ordine interioara si se incheie si un contract subsecvent celui de munca.
Ce parere aveti?
P.S. : Controlul a fost efectuat la un punct de lucru fara personalitate juridica, sediul social al companiei aflandu-se in alta localitate.
Care este temeiul legal al obligatiei de afisare a pontajului?
Care este temeiul legal al obligatiei de a detine o copie a CIM la punctul de lucru?
Btw .. Din sursele noastre s-au interesat ''telefonic'' la ITM de la sediul social despre noi. Si atat.
Daca eu as munci asa, probabil ar trebui sa traiesc din somaj ..
Astia-s oamenii .... au descoperit ca-i la moda sa reclami imediat orice.
Pai pe undeva e si normal sa se intereseze telefonic, ca daca se apuca sa scrie adrese doar asa aiurea, le dadeau la ceilalti de lucru. Probabil ca iesea din termen sesizarea si trebuia sa-i scrie raspunsul, ca altfel sigur nu-si facea de lucru sa se intereseze telefonic, o trimitea si se scapa de ea.
Acuma iar o sa zici ca le tzin partea :)) ... dar nu tzi se pare mai normal ca in cazul in care nu constata ceva nereguli sa nu mai faca controlul la orice sesizare nefondata? .... te-ai satura de ei ca ar veni saptamanal :))
Nu am nimic cu omuletul care ne-a reclamat .. Poate ''era un tampit'' ca sa ma pastrez in tonul ITM..
NU cred ca le tii partea, dar , ...
1. Controlul l-au efectuat, le-am pus la dispozitie tot felul de documente, limitati doar de viteza cu care poate functiona fax-ul si imprimanta. Daca tot te apuci de un control, macar fa-l cum trebuie si pastreaza-te la un nivel civilizat
2. Am fost si de partea cealalta a ''baricadei'' si am vazut multe .. Uneori mi-a fost rusine de colegi de-ai mei .. Dar acum eram un contribuabil care incearca si probabil 99% reuseste sa lucreze legal. Cu niste costuri greu de imaginat.
3. Pentru ca ne-au balacarit fara sens si mai degraba am beneficiat de prezumtia de vinovatie (btw .. mie mi s-a spus de fata cu subordonatii mei ca ar fi indicat '' sa nu mai particip la controale pt ca prezenta mea dauneaza intereselor firmei'' iar tonul nu-l pot reproduce, eu nu le iert, iar daca nu obtin satisfactie de la sefii lor le fac de cacao in toata media locala si nu numai
4. Daca tot rezolvi o petitie, da-i omului un raspuns inteligent si inteligibil, nu clasicul ''nu se confirma, bla bla bla''
Tu cum te-ai simti, daca jurist fiind, ti se spune in public ''schimba-ti nene meseria ca bati campii'' intr-o situatie in care 99% ca ai dreptate, iar toata audienta este paralela cu subiectul?
Tocmai ca nu avem meciuri vechi. Este prima data cand vin pe la noi. Si daca aveam meciuri vechi stiam la ce sa ma astept. Nu ii lasam sa-si faca numarul .. Sau poate ii provocam sa faca prostii si mai mari.
Nu stiu cum sa interpretez atitudinea asta. Dar din ce m-am interesat, in judetul respectiv este o obisnuinta sa se comporte grosier. Eu lucrez pe Romania Sud, in vreo 15 judete si nu am mai vazut asa ceva. Au mai fost excese, dar nu in halul asta. Si in mod curent particip la ''negocieri'' cu autoritatile. Legea este interpretabila in multe cazuri si poti profita de asta daca esti la locul potrivit in momentul potrivit. Sper ca apucaturile astea de feudali sa dispara.
Am mai patit o chestie asemanatoare la un IPJ, dar acolo omul era ofuscat de faptul ca nu si-a indeplinit niste task-uri si am profitat de implinirea unui termen de prescriptie..
Da' asta e alta poveste ...
Control opc
sorinsuciu2001
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ... (vezi toată discuția)