avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se intampla daca nu pot plati suma de 40000 lei o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se intampla daca nu pot plati suma de 40000 lei o sa fac inchisoare?

Am o problema am lucrat la o casa de pariuri si am pariat o suma de 40000 de lei.dar nu am atins nici un ban din seif doar fictiv pe calculator .Mi sa spus ca o sa depuna plangere impotriva mea.eu nu am cum sa returnez suma asta .vreau sa va intreb o sa fac inchisoare? Sunt la prima abatere si nu stiu ce sa fac !sunt disperata ce pot sa fac va rog ajutati-ma.
Daca va vor face plangere penala veti fii chemata sa dati declaratii
Apoi se va verifica ce s-a intamplat
Bafta
angella23 a scris:

Am o problema am lucrat la o casa de pariuri si am pariat o suma de 40000 de lei.dar nu am atins nici un ban din seif doar fictiv pe calculator .Mi sa spus ca o sa depuna plangere impotriva mea.eu nu am cum sa returnez suma asta .vreau sa va intreb o sa fac inchisoare? Sunt la prima abatere si nu stiu ce sa fac !sunt disperata ce pot sa fac va rog ajutati-ma.

Daca banii nu au fost sustrasi, de ce va ganditi la restituirea lor ?
Raspunderea penala presupune,intr-adevar, reparararea prejudiciului efectiv cauzat.
Ori, din datele mentionate de dumneavoastra, rezulta ca,intr-adevar, prin furnizarea de informatii nereale, a fost cauzata o lipsa, insa nu una efectiva.
Actionarea cu intentie, in sensul prevederii rezultatului, sau al acceptarii lui, conduce catre infractiunea de delapidare sau catrea cea de gestiune frauduloasa.( daca exista atributii de control , de administrare si conservare asupra bunurile, mentionate expres in fisa postului ).

Revenirea asupra declaratiei , in sensul intregirii ei, va poate ajuta, pentru a stabili situatia de fapt, insa una contrara nu arata decat zadarnicirea aflarii adevarului.

Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cu biletul ce ati facut? Vi l-ati insusit ? Ca stiu ca se poate storna biletul in timp de 10 minute de la printarea lui. In cazul in care ati insusit respectivul bilet va faceti vinovata de savarsirea infractiunii de delapidare, deoarece dvs. ati sustras o suma de bani care ar fi trebuit sa intre in casa odata cu tiparirea biletului respectiv. Astfel, la tiparirea respectivului bilet, dvs. trebuia sa depuneti suma de 40000 RON, suma pe care nu ati depus-o. Va gandeati ca odata ce castigati biletul depuneati respectiva suma in casa si profitul vi-l insuseati. Dvs. ati traficat o suma de bani in interesul dvs. deoarece ati supus acea suma de bani unor operatiuni speculative , operatiuni in urma carora dvs. va insuseati profitul. Fapta va primi incadrarea juridica a infractiunii de delapidare conform art. 215 ind.1 Cp pe alin. (1) care prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 15 ani.
Mai mult ca sigur casa de pariuri se va constitui parte civila in proces pentru recuperarea pagubei de 40000 ron de la dvs in conformitate cu dispozitiile Codului Civil deoarece reaspunderea civila intruneste in acest caz conditiile pentru angajare. Astfel veti fi obligata la plata despagubirilor, chiar daca pe latura penala veti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii pedespei.
:offtopic: Ce cota aveati pe bilet ? Biletul l-ati pierdut ?
Scrieti “am lucrat” – ceea ce inseamna ca acum contractul de munca a incetat (sau nu? ). Daca da, in baza carui articol din codul muncii?
Cand ati “pariat” aceasta suma = cat timp in urma?
Practic, daca ar fi sa va acuze de ceva ar fi tentativa… pentru ca infractiunea nu a fost consumata. Da, apare o “anomalie” in programul respectivei case de pariuri, dar au declaratia dv si se vor “acoperi” pentru regularizare…
Tentativa, in cazul delapidarii (dar nu aceasta cred ca ar fi incadrarea corecta), se pedepseste, dar in cazul dv consumarea infractiunii nu s-a produs: nu a iesit nimic din patrimoniul societatii.
Personal consider ca exista delapidare in forma consumata.A traficat suma respectiva de bani in scopul unor operatiuni speculative in urma careia urma sa isi insuseasca profitul realizat.Fapta constituie delapidare chiar daca profitul urmarit nu este realizat.Prejudiciul consta in lipsa celor 40000 ron din gestiune.Bani care ar fi trebuit sa existe din moment ce au fost pariati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de inselaciune? DavidAndrei_ DavidAndrei_ Acum cateva zile m-am jucat la o casa de pariuri, nu are relevanta numele. Am avut 7000 ron la mine care de altfel i.am si pierdut in vreo 2h. Dar in acele 2h ... (vezi toată discuția)
Aveti idee in ce fapta pot fi incadrat codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat in domeniul pariurilor sportive si in timpul programului de lucru am pariat o suma foarte mare de bani166 de milioane ,m-au pus sa semnez un ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat la pariuri si am pariat o suma de bani in timpul programului de lucru(16000 de ron) cei de acolo mau concediat mau pus sa dau declaratie si am facut ... (vezi toată discuția)