avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj voluntar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj voluntar

Buna ziua,

Doresc sa realizez un partaj voluntar pentru un apartament de doua camere.
Vreau sa aflu mai multe informatii despre aceasta procedura: cum, unde se face, de catre cine, etc.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:07, 13 Iunie 2007
Pai nu o parte din bani lui ci trebuie sa -i dati cota pe care o pretinde conform intelegerii dvs. Pentru partaj ar fi bine sa aveti cadastrul facut si intabularea. In rest , totul e simplu .E bine cand exista intelegere. Aveti ambele cai .Si notariatul si instanta. Faceti o tranzactie la notariat , calea cea mai simpla. Prin instanta dureaza mai mult. La notariat mergeti cu actele casei , va redacteaza notarul tranzactia , platiti pretul si cam atat. Tot notarul se ocupa ulterior de intabularea dreptului dvs. ca unic proprietar.
imi puteti spune cam care sunt costurile ?Am inteles ca la notar cheltuielile se ridica la 1000 Euro, iar prin justitie maxim 300 Euro.M-ar interesa calea ce mai rapida, deoarece am nevoie de apartament.
imi poate raspunde cineva referitor la sumele de maisus
nu cunosc sumele dar sunt sigur ca e mai putin costisitor prin instanta. E vorba de valoarea estimata.
Prin instanta se poate rezolva la primul termen, cu conditia ca el sa se prezinte si sa fie deacord cu conditiile. Pentru aceasta ar fi bine sa stabiliti inainte termenii tranzactiei.
Cauta: Dreptul in discutie/Impozite si taxe .Autor ela.g

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin tribunal sau notariat? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, Acum doua zile ceream un sfat cu privire la termenul in care poate judecatoria sa motiveze divortul. Am vazut si multumesc pentru raspuns, ca acest ... (vezi toată discuția)
Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)
Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,am divortat de sotie,sa terminat procesul pe data 2 iulie 2010,am impartit si bunurile de comun acord eu am ramas in apartament,cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)