Situatia se prezinta in felul urmator:
El si Ea casatoriti de vreo 30 de ani, El a parasit domiciliul conjugal de vreo 2-3 ani. Exista un copil, dar major si independent. Bunurile comune sint doar un apartament. El nu are pretentii, dar nici nu vrea sa mai auda de Ea, iar Ea vrea ca apartamentul sa treaca pe numele ei.
Cum se procedeaza si care sint pasii de urmat in cazul unui divort in lipsa? Cam cit dureaza procesul in acest caz? Si care ar fi costurile?
Multumesc.
Lipsa rea-credinta intr-un divort cu asemenea patimi simplicatii emotionale?! mira-m-as..B-) (nu e fyfty-fyfty da' e juma'-juma:D)
Oricum.... ai gresit site-ul:D
Din cate am citit, se spune ca "el nu are pretentii" , deci clar ca a mai vb cu el si ca stie cel putin prin presupunere unde sta. Cel mai bine este sa vina la proces, declara ca nu are pretentii si se incheie mai repede. Cat despre taxe si plati nu cred ca ar trebui doamna sa intreaca masura si sa ceara si cheltuieli de judecata sa nu se intoarca roata si sa ceara jumatate din apartament. :D
In principiu eu am aflat ceea ce doream sa aflu, dar intrucit discutia a continuat cu unele pareri personale despre el si ea din acest caz, mai fac citeva precizari pentru a nu se intelege gresit cazul:
De vreo 3 ani, chiar mai mult, nu mai exista nici un contact intre el si ea. Inainte de asta, timp de alti citiva ani nu au existat decit contacte sporadice. El nu doreste sa mai auda vreodata de ea, ea nu doreste sa mai auda vreodata de el. Ea ar dori clarificarea situatiei apartamentului, dar nu neaparat, putind ramine in continuare situatia actuala.
Ceea ce am inteles eu din explicatiile primite este ca: in urma unui proces, de lunga durata, ea ar putea obtine apartamentul, dar cu stabilirea unei sulte (ea neputind demonstra contributia ei la cumpararea apartamentului). Iar prin acea sulta inteleg o suma de bani (probabil jumate din valoarea apartamentului) pe care ea va trebui sa i-o plateasca lui, daca el o va cere la un moment dat.
Daca am inteles gresit, orice corectie sau precizare suplimentara ar fi binevenita. Daca nu, atunci din punctul meu de vedere acest subiect este inchis.
Pai, e foarte probabil ca el nemaidorind sa auda de ea , sa-si fi luat gandul si de la apartament deci nu e obligatorie plata unei sulte. Totodata cel mai rau in viata e sa ramai cu situatii neclarificate. In alta ordine de idei, din cate imi amintesc , au un fiu comun, si tatal ar putea sa-i vanda lui jumatatea de apartament daca macar de el vrea sa auda. Poate el intre timp mai concepe un copil si-atunci la mostenire va avea pretentii la acel apartament. In viata apar tot felul de situatii. Cand sotii nu doresc sa si mai vorbeasca , pot apela la reprezentanti , respectiv avocati .
Nu stiu de unde a rezultat ca procesul poate fi de lunga durata.
Divort de la distanta
amalia.p
Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un ... (vezi toată discuția)