avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare

Stau la etajul al patrulea, care este ultimul, si dupa reparatiile facute de un vecin avem infiltratii in casa. vara trecuta o parte dintre vecinii de la trei (la patru sunt 3 apartamente, fata de 4 in rest) au pus problema realizarii unei mansarde. noi nu am fi impotriva mansardarii, dar am vrea totusi sa se repare acoperisul, nu mai putem sta inca un an cu infiltratii (nu exista un termen precis pentru mansardare). anul acesta, unul dintre cei care vor mansarda a afirmat ca nu trebuie decat acordul celor din tronsonul deasupra caruia se doreste mansarda si oricum nu este nevoie de acordul tuturor proprietarilor. din cate stiu eu, in contract se spune ca suntem proprietari pe acoperis cu un anumit procent si e cota indiviza. nu se incalca proprietatea daca nu se cere acordul tuturor proprietarilor? exista vreo lege noua in acest sens sau ia primaria decizii in acest sens (sunt din Iasi). ce am putea face pentru reparatii, macar sa ne recuperam in timp eventuala investitie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: coldone , utilizator 16:00, 13 Septembrie 2008
procentul trebuie sa fie 100%.altfel proprietarul care nu a semnat poate cere daune si evacuarea lucrarii.In al 2 lea rand,blocurile cu 4 etaje pot fi masardate numai de cei de la etajele 4,tip apartament duplex..sau se va monta lift.Numai blocurile cu lift pot fi masardate.
@jl_rona: Daca nu aveti restante si nu sunt defectiuni pe coloana, nu vad cum ar putea administratorul sa va opreasca apa calda. Doar nu s a dus el sa opreasca robinetul :) .Dar daca s a ajuns la asa ceva, cred ca poate fi actionat in instanta pentru abuz in serviciu.
Referitor la celelalte afirmatii, nu cred ca e foarte potrivita modalitatea asta de a ne face singuri dreptate, pe motiv ca autoritatile oricum sunt corupte. Traim intr o societate, nu in jungla, si trebuie sa ne supunem regulilor.
De cele mai multe ori, cei care se opun in astfel de situatii, nu vor nici sa dea bani pentru reparatii, insa nu vor nici variante alternative, fara costuri.
Nu ai precizat care e situatia in blocul tau, cati sunt de acord, cati impotriva. Daca nu sunt respectate acele articole din lege, e clar, nu se va construi.

@a_mirela: Gresesti, mentalitate comunista este exact aceea pe care o sustii tu. Sa ne amintim cum ne tot spunea tovarasul aceleasi cuvinte:"Nu ne vindem tara"? Trebuie sa invatam ce inseamna democratia: puterea poporului, a te supune deciziilor majoritatii.
"Daca oamenii nu vor mansarda, respecta le dreptul", ai spus. Foarte corect. Insa de prea putine ori se inatampla asa. Probleme apar cand exista doar unu-doi care nu sunt de acord cu decizia celorlalti.

@musac: S a schimbat legea, nu mai e valabil ce spui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Apartamente construite in plus pe bloc edm_addicted edm_addicted Astazi, un vecin a anuntat vecinii de bloc ca doreste sa izoleze termic tot blocul, fara ca locatarii sa plateasca ceva, in schimbul construirii unei mansarde ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari poate obtine in instanta obligarea unui proprietar sa-si vanda partea din terasa pentru mansardare? vemilia vemilia Ca in multe asocia\'ii de proprietari, ;i ]n asocia\'ia noastra se duce un razboi surd intre cei care doresc mansardare si cei care doresc constructia unui ... (vezi toată discuția)