avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

o societate are obligatia de a returna cartea de munca fostilor anagajati? in urma demisiilor a trei salariati, dupa incheierea cartilor de munca la i.t.m., societatea refuza restituirea acestor carti de munca invocand tot felul de aberatii... in temeiul legii poate face acest lucru? are vreo obligatie vizavi de acest lucru? daca da care este litera de lege care invoca acest lucru?...cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 5 August 2010
Adresati-va instantei de judecata, in acest caz ... instanta competenta este Judecatoria in a carei circumscriptie isi are sediul angajatorul.

Institutiile de stat nu pot obliga , ci doar constata neregulile savarsite de catre angajator .. singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot sa imi iau cartea de munca ContSters156226 ContSters156226 Am lucrat la o firma si seful pentru 200 lei pe care trebuia sa ii dau lui nu imi da cartea de munca ,dar eu am lucrat ore suplimentare si nimeni nu imi ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti in cat timp este obligat angajatorul sa-mi elibereze carnetul de munca completat la zi si vizat de itm in cazul in care mi-au desfiintat ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca lise lise Buna ziua.De la firma la care am lucrat am solicitat un ajutor financiar din care am returnat jumate din ei.Acum lucrez la alta firma si mia ceruc cartea de ... (vezi toată discuția)