avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... afectiune grava in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

afectiune grava in timpul divortului

Divort cu acordul ambelor parti. Pana la termen, unul dintre petenti sufera un atac vascular cerebral major, care a necesitat doua luni de spitalizare. Uneori pare a fi lucid, dar are vorbirea serios afectata si nici nu poate scrie. Se deplaseaza dificil, probabil cu sanse de recuperare in timp.

INTREBARI:

- cum poate raspunde la intrebarea daca isi mentine acordul privind desfacerea casatoriei?;
- ce poate intreprinde instanta si cum se va putea pronunta atat timp cat situatia este cea descrisa mai sus?
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
ContSters153424, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:07, 27 Iunie 2010
Daniel Coman a scris:

Hristu Karamantzaki a scris:

Daniel Coman a scris:

Exista prevederile legale care permit instantei sa mearga la
domiciliul partii.
Astfel, conform prevederilor art. 224 C.pr.civ,
instanta
poate incuviinta luarea interogatoriului la locuinta, daca partea este impiedicata de a veni in fata instantei
.

În virtutea rolului activ şi al prevederilor imperative şi de strictă interpretare ale art. 129, alin. 5 C.pr.civ, judecătorii au obligaţia să stăruie prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greşeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunţării unei hotărâri temeinice şi legale şi, în acest sens, ei vor putea să ordone administrarea probelor pe care le consideră necesare.

Cu privire la suspendare, motivele pentru care se poate dispune suspendarea
sunt reglementate de art. 242 - 244 C.pr.civ, iar starea de sanatate a uneia
dintre parti nu este printre acestea.

Am gasit articolul de lege respectiv, dar am mai gasit si altceva, anume ca "pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa". Are aplicabilitate aici?

NU-SI ARE APLICABILITATEA IN SITUATIA DIVORTULUI PRIN ACORD -
CE ACORD MAI E ATUNCI CAND SE SOLICITA JUDECAREA IN LIPSA.

Da, Coman Daniel are dreptate.:thumbup:
Este foarte atent la acest topic.
Nu am inteles de ce sa se suspende si cine vrea asa ceva.
Daca e divort prin acord trebui sa se rezolve cumva.
Paratul poate sa faca cerere reconventionala si nu mai este obligatorie prezenta reclamantului.Prezenta avocatului sau a mandatarului este suficienta pentru reclamantul care devine reclamant-parat in proces....
Sau, se poate depune si o intampinare la reconventionala paratului-reclamant prin care sa se sustina ca solicta asa ceva.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar ginat ginat va rog sa ma lamuriti. e posibil ca la un partaj judiciar intre frati , unul din ei sa fie reprezentat prin procura de copil si acesta la randul sau sa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de divort gianinafiliuta@yahoo.com gianinafiliuta@yahoo.com Va multumesc pentru raspunsuri.Aceasta nelamurire aveam si eu. Poate instanta sa oblige parata la plata de cheltuielilor de judecata daca reclamantul nu a ... (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)