Casa era a bunicilor care au avut 2 fiice-mama ,care esde decedata inaintea bunicului(noi suntem 3 surori) si sora mamei-o nebuna care a fugit de acasa in 1973 si nu si-a vizitat mama decat de ceva timp ca sa isi ceara partea ei din casa.
Casa a fost construita de bunici,bunicii ii revine de drept jumatate din casa.Dupa jumatatea bunicului exista act de partaj bunica are jumatate cota parte,matusa 3/8 cota parte,o sora a mea 1/8.cealalta 1/8 si eu 1/8.Bunica si surorile imi cedeaza cotele parti ce le detin in urma mostenirii inclusiv jumatatea de drept a bunicii prin ACT DE PARTAJ facut la notariat cu clauza de intretinere a bunicii.
Cer intabularea ca propietar unic,casa si gradina fiind extratabulare.Platesc singura expertiza locuintei si expertiza topografica care cons ceva banuti.Casa evaluata la 46000ron.Matusa are cota de 3/8 din partea mostenita dupa bunicul meu.Cat reprezinta acea parte mai exact,in RON????vA ROG SA--MI SPUNETI SUMA CA SA MAI ADUN BANUTI DESI IN MOMENTELE ASTEA DE CREIZA SI CU BEBE DE 8 LUNI E TARE GREU.mULTUMESC:(
Corect este raspunsul lui elaw deoarece nu se paratajeaza din intreg ci din partea ramasa bunicului, partea bunicii nu se imparte . E foarte clar. Iar mostenirea bunicului respectiv tatal mamei dumneavoastra si a surorii ramane de impartit.
:">:">:">:">:">MII DE MULTUMIRI.ACEASI SUMA AM CALCULATO SI EU DAR AVOCATUL MEU A SPUS CA PARTEA MATUSII MELE AR VALORA..7666RON-sper din tot sufletul ca judecatoarea sa nu calculeze sau sa ma puna sa platesc o suma mai mare de 8626.
Succesiune
Valentina8
Buna ziua , bunica din partea tatalui a decedat de altfel nici tatal meu numai este , acum imi vrea dreptul la casa bunicii pe care trebuie sal impart cu ... (vezi toată discuția)