avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

buna ziua,
Mi-a fost ridicat permisul de conducere pe motiv de neacordare prioritate pe trecerea de pietoni.Am depus contestatie insa nu am PV. deoarece am refuzat sa il semnez, motiv pentru care nu l-am primit nici in ziua de azi.Ce se intampla daca se suspenda judecata pe motiv ca nu am PV. trebui sa predau permisul sau astept pana imi vine PV si se reea judecata.

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tomas1973 , utilizator 09:33, 13 Octombrie 2010
Daca nu exista procesul verbal al politiei instanta trebuie sa constate acest fapt si sa decida anularea sanctiunii ca fiind ilegala (neexistand documentul legal prin care ati fost sanctionat) si repunerea in drepturile anterioare.
in cat tim da acest raspuns instanta,

multumesc,
Probabil,ca in momentul primirii raspunsului de la politie ,instanta va da o solutie ce va va fi favorabila.
Mergeti in audienta,cu memoriu la seful politiei pentru a se urgenta trimiterea relatiilor solicitate de instanta
buna ziua,

am primit solutionarea de la instanta in care imi spune ca se respinge cererea pe motiv ca este nefondata si se plateste amenda de 240 lei fara a mentiona si retinerea permisului, ce inseamna ca trebui sa predau sau nu permisul?

multumesc
Permisul trebuie predat in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii instantei(daca nu formulati recurs la aceasta in termen de 15 zile de la primirea la domiciliu a unei copii a sentintei),sub sanctiunea prelungirii termenului de suspendare cu o luna in cazul nerespectarii termenului stipulat.

Alte discuții în legătură

Raspuns judecatorie contraventie Alex280594 Alex280594 Buna seara, in primul rand imi cer scuze daca n-am postat unde trebuia. Pe scurt: In luna Mai (2021), mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Retinere permis necordare prioritate niculaucarmen niculaucarmen a fost incheiat un proces verbal pentru neacordare de prioritate, si s-a retinut permisul de conducere, insa speta este urmatoarea: soferul se afla pe banda 2 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie geomateo geomateo politia rutiera mi-a intocmit un proces verbal de contraventie pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, lasand la o parte faptul ca nu au ... (vezi toată discuția)