avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata indemnizatiilor restante prevazute de Legea nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata indemnizatiilor restante prevazute de Legea nr. 341/2004 / OUG nr. 53/2010

AM EMISA O DECIZIE CASA DE PENSII PENTRU PLATA INDEMNIZATIEI DE REVOLUTIONAR IN DATA DE 22 MAI.IN 17 IUNIE GUVERNUL A ADOPTAT ORDONANTA DE URGENTA PRIN CARE INNDEMNIZATIILE RETROACTIVE VOR FI PLATITE IN 2012.
INTREBARE:EU INTRU SUB INCIDENTA PREZENTEI ORDONANTE TINAND CONT DE FAPTUL CA AM O DECIZIE EMISA ANTERIOR ORDONANTEI?
Buna ziua,
Am si eu o decizie emisa pe 22.06.2010, banuiesc ca platile indemnizatiilor restante le voi primi din 2012 incolo. Intrebare: Pentru sumele pe care ar fi trebuit sa le incasez dar sa amanat plata lor nu as fi indreptatit sa cer dobanda?
Multumesc
@deceneus

Veti primi o foarte mica parte din sumele restante anul acesta. Sumele sunt aferente perioadei cuprinse intre data depunerii cererii la casa teritoriala de pensii si data platii efective. Restul sumei se va actualiza cu indicele de inflatie, conform art. 4 din OUG nr. 53/2010.

ART. 4
Sumele cu titlu de indemnizaţii restante, prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, se actualizează la data plăţii cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Multumesc pentru raspuns.
Daca aveti Decizie din 22.06 TREBUIE SA VA PLQATEASCA TOT !!!!

NU se aplica OUG 53/2010, deoarece a intrat in vigoare in 25.06.2010 .Conform art. 15 alin 2 din Constitutie nici o lege nu poate retroactiva, oricat de mult ar vrea CNPAS. Platile sunt blocate abuziv de CNPAS, prin urmare, daca doriti platya trebuie sa actionati...altfel veti primi plata la Sfantu asteapta!
Inseamna ca cel mai bun lucru ar fi sa ma judec cu CNPAS. Ce sorti de izbanda credeti ca as avea si cam cat ar dura ca timp?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ce atributii are oficiul central de plati pensii? Antoanela Geaman Antoanela Geaman M-am confruntat cu o situatie. Casa de pensii locala emite Decizie de acordare a indemnizatiei restante 2004-2010 de revolutionar, in 22.06.2010. in 24.06.2010 ... (vezi toată discuția)
Decizie de acordare de drepturi restante revolutionari Antoanela Geaman Antoanela Geaman Ma confrunt cu urmatorul caz. decizie emisa de casa locala de pensii pentru plata indemnizatiiei de revolutionar restante 2004-2010,[b]inainte de 25.06.2010 ... (vezi toată discuția)
Lamuriri aplicare oug nr. 53 din 25.06.2010 esalonare plata revolutionari Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece am primit multe mesaje private si pe forum despre acest subiect as dori sa lamuresc din punct de vedere juridic aplicarea OUG nr.53 din ... (vezi toată discuția)