avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata indemnizatiilor restante prevazute de Legea nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata indemnizatiilor restante prevazute de Legea nr. 341/2004 / OUG nr. 53/2010

AM EMISA O DECIZIE CASA DE PENSII PENTRU PLATA INDEMNIZATIEI DE REVOLUTIONAR IN DATA DE 22 MAI.IN 17 IUNIE GUVERNUL A ADOPTAT ORDONANTA DE URGENTA PRIN CARE INNDEMNIZATIILE RETROACTIVE VOR FI PLATITE IN 2012.
INTREBARE:EU INTRU SUB INCIDENTA PREZENTEI ORDONANTE TINAND CONT DE FAPTUL CA AM O DECIZIE EMISA ANTERIOR ORDONANTEI?
Buna ziua,

tata este in aceeasi situatie cu ceilalti membrii care au postat. adica are decizia pe 18.06.2010.

Concret mai are sau nu sanse sa ia anul acesta indemnizatia restanta?


va multumesc foarte mult!
crismari a scris:
Concret mai are sau nu sanse sa ia anul acesta indemnizatia restanta?

Concret, nu. Asa cum am scris mai sus, va primi indemnizatiile restante aferente catorva luni, incepand cu luna depunerii cererii la casa teritoriala de pensii.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Am fost la casa de pensii si mi-au spus clar ca nu se mai fac plati...nici nu stiu ce sa mai zic...


va multumesc inca odata!
Daca nu veti face intreprinde nimic nu va veti alege cu nimic. Legea nu retroactiveaza, obligatia de plata este IMEDIATA si ACCESORIE Deciziei.Este o ilegalitate sa aplici o lege retroactiv....si nu costa aproape nimic sa trimiti niste memorii la Guvern, CNPAS, Minister, Corpului de control...fata de ce prierdeti prin esalonare..care este incepnd din 2012( adica si in 2020!) si numai 33%.Unde mai pui ca se poate proroga acest termen.
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati topicurile deschise, nu sa deschideti mai multe discutii despre exact aceeasi problema. Multumesc!

Nu exista temei legal pentru emiterea deciziei pe care ati primit-o in 05.07.2010. Ar trebui contestata in instanta.

Gabriela Pintea

nicu1506 a scris:
Am decizie din 25.05.2010 de la casa de pensii.In data de 25.06.2010 a aparut OUG nr.53 care stabileste noi reguli-reesalonarea platilor restante.In data de 05.07.2010 primesc o alta decizie cu acelasi numar prin care sunt anuntat de reesalonare.IntrebareUG 53/2010 se aplica retroactiv?Este legal in cazul de fata?Multumesc


crismari a scris:
Offff....tata este in aceeasi situatie. am fost la casa de pensii, si teritoriala si judetana. Desi este ilegala masura raspunsul este unul singur: NU SUNT BANI, nu se fac plati!!!!
Desi le-am spus ca este ilegala masura, ca nici o lege nu se aplica retroactiv, mai mai ca mi-au trantit usa in nas, spunandu-mi clar ca au si ordin intern de la casa nationala de pensii sa nu mai faca nici o plata de la 01.06.2010 (desi este retroactiv).
...asta este tara....
Dumneavoastra ati primit alte raspunsuri?


av.antoanelageaman a raspuns:
CNPAS nu poate da ordine!!!!!, ci doar note interne neopozabile.Faceti memorii

Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ce atributii are oficiul central de plati pensii? Antoanela Geaman Antoanela Geaman M-am confruntat cu o situatie. Casa de pensii locala emite Decizie de acordare a indemnizatiei restante 2004-2010 de revolutionar, in 22.06.2010. in 24.06.2010 ... (vezi toată discuția)
Decizie de acordare de drepturi restante revolutionari Antoanela Geaman Antoanela Geaman Ma confrunt cu urmatorul caz. decizie emisa de casa locala de pensii pentru plata indemnizatiiei de revolutionar restante 2004-2010,[b]inainte de 25.06.2010 ... (vezi toată discuția)
Lamuriri aplicare oug nr. 53 din 25.06.2010 esalonare plata revolutionari Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece am primit multe mesaje private si pe forum despre acest subiect as dori sa lamuresc din punct de vedere juridic aplicarea OUG nr.53 din ... (vezi toată discuția)