avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc!
nu poate sa faca act de vanzare cumparare deoarece este in indiviziune cu vecina. si ar mai fi ceva..el este diacnosticat cu o ateroscleroza cerebrala, parkinson. in urma acesui diacnostic mai are drept de semnatura?
Doar in masura in care urmare a bolii sus mentionate ii este afectat discernamantul.
Probabil notarul ii va solicita si un act medical privind capacitatea psihica si masura in care aceasta este afectata de boala.

Chiar daca este in indiviziune, poate vinde cota sa parte ideala din bun. Iar acesta ar urma sa fie individualizat ulterior la un partaj intre vecina si concubina.
De acord cu Lili.Ang.
Deci, exista si este real pt. Dv.pericolul pe care l-am semnalat.
In cadrul unui ipotetic viitor proces de anulare a vinzarii va va fi greu sa dovediti faptul ca la data incheierii actului consimtamintul tatalui dv. nu a fost valabil.
Asa cum s-a semnalat, vinzarea unei cote parti ideale din bun este perfect valabila, practic aceasta cota parte ideala este obiectul succesiunii , respectiv a rezervei Dv. pe care doriti sa o conservati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă se poate ataca actul de dezmoștenire ? Floryss Floryss Bună ziua ! Se poate ataca actul de dezmoștenire ! Sunt unic moștenitor cu tată decedat iar cu mama nu am avut niciodată o relație de afectiune cum e ... (vezi toată discuția)
Testament Vlad2013 Vlad2013 O persoana,de 83 de ani, care are copii, face testament,pentru toate bunurile mobile si imobile, unuia dintre mostenitori,iar in testament sunt trecuti-ca fii ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica reductiunea liberalitatilor excesive? Alexandreevici Alexandreevici Cum se aplica reductiunea liberalitatilor excesive? In cazul nostru suntem 7 frati mostenitori care ajung in instanta, 6 reclamanti si 1 parat. Bunuri ... (vezi toată discuția)