avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... deschidere afacere
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

deschidere afacere

Sint somera si ma gindesc tot mai mult sa incep o afacere, sa imi deschid un magazin cu produse nealimentare.Ma ajuta statul cu ceva?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:05, 27 Iunie 2010
dianadaiana a scris:

Sint somera si ma gindesc tot mai mult sa incep o afacere, sa imi deschid un magazin cu produse nealimentare.Ma ajuta statul cu ceva?

Incerc sa iti raspund eu.Am vazut pe net pe undeva ca se dau imprumuturi pentru cei care vor sa-si deschida o afacere, exact cazul tau (someri, sau cei care si-au pierdut locul de munca).Era si o ordonanta ceva, nu mai stiu numarul sau alte date despre ea.Cert este ca eu am ramas fara munca,mi-am infiintat PFA si am deschis un magazin cu produse nealimentare,adica haine si incaltaminte.Am aprovizionat eu cu ceva marfa dar as fi vrut mai mult,asa ca , am dat de ordonanta aia si am fost la cateva banci sa-mi dea imprumut cu dobanda , nu cum ziceau ei acolo,nerambursabila.Verdictul?Nici macar nu s-au uitat la mine.Am fost la volsbank,transilvania si tiriac.M-am lipsit.Adica imi dadeau imprumut dar sa pun ceva garantia.adica apartamentul.masina nu voiau.DECI ASA te ajuta si pe tine statul.El nu stie cum sa mareasca TVA sau sa ia impozit mai mare de 16 %.
sper sa auzim de bine!
Da, te ajuta. Marirea TVA-ului de la 19% la 24%, impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, if sau srl Diana_Szabo Diana_Szabo Buna seara! Doresc sa-mi deschid un PFA. Obiectul de activitate desfasurat va fi \\"comertul cu amanuntul in magazinele nespecializate cu vanzare predominanta ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru someri articol din site-ul comisiei europene privind ocuparea forþei de muncã, afaceri sociale ºi egalitate de ºanse instrumentul european de microfinanþare teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Am primit informatii ce completeaza ceea ce stiam pana acum, pentru cei interesati de subiectul fonduri europene pentru someri si m-am gandit ca e ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturi mrk21 mrk21 buna ziua,tuturor! lasand deoparte faptul ca e prima data cand cer ajutor p un forum,incerc sa fiu cat mai punctual.in esenta as vrea sa stiu,sau sa ma ... (vezi toată discuția)