christinne2000 a scris:
Revin la subiectul Revocarii renuntarii. Procesul e saptamana viitoare. Avocata foarte ocupata....Tineti-ne pumnii.
Deci, am gasit urmatoarele:
Renuntarea poate fi numai expresa. Poate avea loc numai dupa DESCHIDEREA SUCCESIUNII si numai daca succesibilul nu a acceptat anterior mostenirea.
Intrebarea mea este:
Cand se dechide succesiunea? Si Cum? Automat prin Hotararea Comisiei Judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate? Decesul a fost in 2004, dar pentru fiecare bun intrat in patrimoniul acesteia prin RECONSTITUIREA dreptului de proprietate, s-a facut separat cate o dezbatere succesorala, intocmindu-se certificate separate de mostenitor.
Hotararea in cauza a fost emisa de Comisiei Judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate in mai 2007. Este automata dechiderea succesiunii? Sau necesita intocmirea vreunui document?
Va multumesc mult!!!
Intrebarea mea este: SIGUR AVETI AVOCAT?
Nu de alta, dar mie una mi-ar fi rusine daca cineva ar veni in biroul meu si apoi ar pleca "lamurit" ca intr-o veche zisa romaneasca ...
Daca tot ati platit un avocat o sa va povestesa eu GRATIS ca SUCCESIUNEA SE DESCHIDE PRIN MOARTE. Data deschiderii succesiunii este DATA MORTII.
Renuntarea este actul de optiune succesorala care se face prin inscris autentic in termen de 6 luni de la data deschiderii succesiunii (data mortii) si se inscrie intr-un registru special.
Ca atare, incercand sa deslusesc cat de cat speta dvs. (tinand cont de faptul ca nu am in fata nici un inscris, ci doar o poveste) eu nu prea vad acolo o renuntare... ci o acceptare.
Mai mult, renuntarea "in favorem" adica in favoarea unuia sau mai multor mostenitori inseamna de fapt ACCEPTAREA mostenirii urmata de transmiterea ei cu titlu oneros (pe bani) sau gratuit (pentru ca numai ceea ce AM pentru ca am acceptat pot sa transmit altuia pe un leu, pe 3 lei sau pe degeaba).