avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

Buna ziua,
Lucrez la o firma in baza unui CIM in care sun trecut cu o fractiune de norma de 2 ore/zi. In fapt, eu lucrez 4 ore/zi. Care ar fi sansele ca aceasta diferenta de 2 ore sa fie munca la negru si cum pot dovedi eu acest lucru? Pot obtine o evidenta a orelor lurate de la ITM?
De asemenea, mentionez ca nu primesc nici fluturas de salariu.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters146877 , utilizator 19:03, 28 Iunie 2010
freeelis a scris:

Va puteti adresa Agentiei Nationale de Administrare Fiscala .

eu am locul de munca in bucuresti iar domiciliul intr-un alt judet. carei agentii sa ma adresez?
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
ContSters146877, utilizator
Unde se afla firma...Ce trebuie a stit ca nici o autoritate nu-i poate obliga sa va dea drepturile salariale ,decat sa-i amendeze pt minca la negru. Nu mai spun ca , daca ati cunoscut acest lucru si dvs. sunteti pasibil de amenda.
de obligat numai instanta ii poate obliga
sempiten a scris:

freeelis a scris:

Va puteti adresa Agentiei Nationale de Administrare Fiscala .

eu am locul de munca in bucuresti iar domiciliul intr-un alt judet. carei agentii sa ma adresez?

Agentia Nationala are un singur sediu central ... va puteti adresa unităţii teritoriale ale ANAF in a carei raza isi are sediul angajatorul ...daca are sediul in BUcuresti , va puteti adresa Directiei Generale a Finantelor Publice a Mun. Bucuresti.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
av.antoanelageaman a scris:

Unde se afla firma...Ce trebuie a stit ca nici o autoritate nu-i poate obliga sa va dea drepturile salariale ,decat sa-i amendeze pt minca la negru. Nu mai spun ca , daca ati cunoscut acest lucru si dvs. sunteti pasibil de amenda.
de obligat numai instanta ii poate obliga

Problema mea nu sta in determinarea lor in a-mi da drepturile salariale ci in a demonstra munca la negru (in masura in care exista). Nu am cunoscut acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba impotriva angajatorului ina_enache ina_enache Recent am aflat ca in ultimele luni am lucrat la negru, angajatorul nedorind sa-mi elibereze fise fiscale, adeverinte si alte documente folosind diferite ... (vezi toată discuția)
Demisie preaviz - cim cu 3 ore Sammael Sammael In iulie am inceput sa fac voluntariat la o firma de contabilitate pt a invata si a avea o sansa de a fi economist. Dupa 4 luni am fost anagajata la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca si plata salariului alphinista alphinista am lucrat la o firma din bucuresti destul de renumita insa pe afara vopsit gardul inauntru leopardul.pe contractul de munca aveam salariul de 720ron in mana ... (vezi toată discuția)