avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test serologic de filiatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test serologic de filiatie

buna ziua,
in cadrul unui proces de stabilire de paternitate tatal a cerut efectuarea testului serologic de paternitate. Rezultatul a iesit favorabil, adica l-a inclus in categoria celor care ar putea fi tatal natural. Ce sanse ar avea sa mai conteste acest rezultat si sa solicite ADN de vreme ce el a a cerut la inceput testul serologic?Este obligata mama sa accepte o a 2-a expertiza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:02, 29 Iunie 2007
Doamna, v-am explicat. ADN este regele in domeniu. Daca ati initiat o astfel de actiune ar fi trebuit sa stiti macar cu ce probe se mananca. daca in instanta mama spune ca e copilul lui x, mama trebuie sa demonstreze. Cred ca tatal a gresit, ori nici el nu avea avocat? In locul lui eu nu ceream nici o proba cu test serologic ori altfel, asa ca la final instanta nu avea probe pe baza carora sa decida. Ar fi trebuit sa respinga actiunea ca nedovedita...
Nu se poate demonstra cu martori ca un copil x este al meu, y, si al tatalui z. Adica exista oameni care au stat impreuna cu mine mereu sa vada cu cine am eu relatii intime, ca sa ateste ca nu se putea sa fie copilul altcuiva? :))
sa inteleg ca mama are sanse sa castige mai repede procesul datorita solicitarii tatalui. In cazul in care exista sumedenie de dovezi ale relatiei intre cei 2, instanta nu avea cum sa respinga actiunea. iar daca si a doua oara tot el va cere adn care va oferi un procent de 99% si nu de 80% ca primul, chiar nu-l mai scoate nici un avocat din lume basma curata.
Eh , nu chiar curata basmaua dar curatata se poate. In orice caz , ADN ul poate stabili filiatia exact chiar si dupa bunic daca tatal nu accepta testul ADN. Nu mama trebuie sa accepte ci tatal. Eu va sfatuiesc, daca vreti sa ma ascultati , sa incercati si o cale amiabila , intrucat , pentru copil ar fi bine sa aiba un tata cu care mama are cel putin o baza de comunicare. Inteleg ca el e frustrat si incearca sa scape , insa , daca nu accepta dialogul cu mama copilului , poate cu altcineva .O relatie de genul acesta se construieste nu se impune prin instanta. In afara de faptul ca o sa-l oblige la plata unei pensii alimentare , mai mult nu o sa va ofere instanta.Ceea ce nu l va incalzi pe copil prea mult , afara de cazul in care mama nu i gaseste un tata vitreg care sa l suplineasca pe cel natural.
Frumoase sfaturi dati dumneavoastra si ar ar fi fost minunat sa reuseasca o cale amiabila. dar din pacate, daca mama nu deschidea acest proces, nici macar cu dreptul de a avea tata in buletin , nu ramanea copilul. Singura solutie sa ofere un tatic copilului este doar unul vitreg. Exista oare vreo sansa sa se termine cu prostia prescrierii la un an de la nastere, dreptul mamei de a deschide proces de paternitate. In restul tarilor UE este la fel? In cazul de fata, pt ca mama nu are nevoie de sustinere materiala, sigur nu s-ar fi deschis proces acum si poate, poate in 2-3 ani, situatia se linistea de la sine.
NU SE DA O HOTARARE PRIN CARE SE STABILESTE PATERNITATEA FATA DE CINEVA DOAR PENTRU CA... AU AVUT O RELATIE IMPREUNA!!! Nu ajunge acest lucru, credeti-ma! Am avut dosar in care tatal a iesit posibil la testul serologic... si n-a mai iesit la ADN!!! Si am mai avut dosar in care, desi nimeni n-a contestat existenta unei relatii intre cei 2, actiunea a fost respinsa ca nedovedita... Nu se facuse nici un test. Ambele parti declarasera ca nu considera necesare teste care sa le arate ca au dreptate. Bineinteles, fiecare sustinea contrariul.

Nu stiu daca va disparea chestiunea cu 1 an, mie mi se pare un lucru bun si scopul acelei dispozitii este sa-l apere pe tatal biologic de diverse abuzuri. Adica omul munceste in viata pentru cei 2 copii, si peste 20 de ani afla ca mai are unul! Toate planurile date peste cap. Apoi, daca nu ai vrut copilul tau sa fie recunoscut dupa nastere cat mai repede, inseamna ca tu nu ai nevoie de existenta unei alte persoane care sa te ajute sa cresti copilul, inseamna ca-i poti asigura totul... Asa ca, de ce sa mai ai posibilitatea ca zece ani mai tarziu sa-i faci greutati?

hellen, ai dreptate, dar daca vezi incrancenarea lor... fiecare convins ca este nedreptatit... Aiurea!

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui care refuza paternitatea initial cristinabe cristinabe sunt gravida in luna a 3-a, necasatorita cu tatal biologic al copilului. deasemenea, nu avem o relatie de concubinaj, locuind fiecare separat. tatal a refuzat ... (vezi toată discuția)
Test adn mario22 mario22 Cu privire la un test ADN ma poate ajuta cineva? Dintr-o fosta relatie a rezultat un copil,pana aici e minunat!Doar ca pe parcursul relatiei a aparut un al ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu ... (vezi toată discuția)