avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Copil beneficiar de pensie de urmas care realizeaza si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Copil beneficiar de pensie de urmas care realizeaza si venituri dar nu anunta casa de pensii - un caz rar?

Buna ziua!
Sa presupunem ca o persoana beneficiaza de pensie de urmaș fiind student și la un moment dat se angajeaza dar nu renunta la pensia de urmaș neanuntand ca s-a angajat. Este angajat in conditii legale cu contract de munca inregistrat la ITM și nu la negru! Cum pot verifica cei de la pensii aceste cazuri mai rare??Ce sanctiuni risca aceasta persoana??
O zi faină tuturor!
Cel mai recent răspuns: irinukauka , utilizator 18:53, 30 Iunie 2010
Buna dimineata!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Sunt oameni in tara asta care cred ca legile se pot eluda si pe ei nu-i poate prinde nimeni! E bine cind primesti dar mai rau cind va trebui sa dai inapoi! Sunt tare curios sa vad cind vor sesiza cei de la pensii fapta.
O zi buna!
Buna ziua, eu chiar azi am primit o somatie de restituire a unor sume incasate necuvenit de la CNPAS, in cuantum de 5359 lei....cam mult ce-i drept...sume pe care le-am incasat in aprilie 2009, fiindu-mi sistat dreptul la pensie deoarece nu am dus adeverinta de la facultate la timp (si nu mai ridicasem pensia de aproximativ 2 ani), iar in baza unei decizii anterioare aprilie 2009 mi s-au acordat retroactiv aproximativ 6000 lei. I-am ridicat, nestiind ca daca sunt angajata cu carte de munca nu mai am dreptul la pensie de urmas...banuiesc ca o contestatie ar fi inutila din moment ce eu lucrez cu carte de munca din mai 2007. As putea sa fac ceva in privinta asta? Oare aceste datorii se prescriu? Apar la administratia financiara ca datorii? Va multumesc pentru informatii ! o zi buna in continuare si fara vesti urate ca cea pe care am primit-o eu azi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie incasata necuvenit georgeboboi georgeboboi Buna ziua, Am primit de la Casa De Pensii o somatie pt a platii inapoi o suma reprezentand pensie de urmas incasat necuvenit pe perioada august-decembrie ... (vezi toată discuția)
Restituire bani casa de pensii daniel1948 daniel1948 Buna ziua Tatal meu a decedat in 2010 si conform legii mama mea a beneficat de pensie de urmas sase luni ,iar eu student fiind pana la terminarea ... (vezi toată discuția)
Returnare pensie urmas(drepturi necuvenite) miriamcj miriamcj Buna ziua -am fost beneficiara unei pensii de urmas incepand cu anul 2003; -in 16 iulie 2007 m-am angajat cu contract de munca. Veniturile realizate impuneau ... (vezi toată discuția)