avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 544/2001 - dreptul la informare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 544/2001 - dreptul la informare

va rog mult, cei care stiti sigur sa-mi raspundeti urgent.
am cerut de la politie, conform legii 544, o copie a reclamatiei intocmite de vecini si semnaturile acestora, iar politia mi-a raspuns ca nu se poate deoarece se aplica legea 677. autorii reclamatiei au adunat semnaturile de la persoane care nu au fost deranjate de tata, deci sunt false. scopul lor fiind alungarea tatalui meu din cartier.
nu mai suport! eu sunt la mare distanta de el, ei stiu asta, fac abuz de lege si tot pe ei ii protejeaza legea si politia?
ce sa fac?
cum pot sa-l apar?
de alfel acum am aflat ca va mai trebui sa plateasca o amenda si pentru aruncarea gunoiului in spatiu necorespunzator, desi tata nici nu a mai stat in cartier pt ca ii este frica de unchiul si matusa mea, autorii tuturor relelor. ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 23:01, 27 Iunie 2007
Pai , la prima vedere , cea mai buna solutie ar fi sa vanda casa , dar asa cum isi doreste el , nu cum i se impune. Pe principiul "cine are vecini rai sa se mute". Banuiesc insa ca tatal dvs. nu ar vrea sa se mute .Lucrurile stau in felul urmator: As vrea sa va ajut ,dar nu stiu cum ,pentru ca ,nu am inteles ce amestec au matusa si unchiul.Locuieste impreuna cu ei? Si daca da au vreun drept acolo? Daca totul se rezuma la aceasta amenda ar trebui sa procedeze si invers , sa mearga el sa faca reclamatie ori de cate ori este agresat sau nedreptatit. Nu trebuie sa va speriati ci sa procedati cu calm , in sensul ca , daca exista o terta persoana in care aveti incredere , sa o trimiteti la fata locului sa vada cum stau lucrurile, in sensul ca , inteleg ca nu va puteti deplasa acolo. In plus , aproape orice amenda poate fi contestata , daca mai e in termen. Deci , incercati sa aflati mai multe.Cu Politia nu va pot spune nimic , e prea vaga descrierea cu ce ati cerut si ce v-au raspuns.Dar , v-am spus , amenda se poate contesta si puteti afla mai multe.



tatal meu locuieste singur la 600km de mine. matusa, unchiul meu ar vrea ca sa-l determine sa vanda casa. din acest motiv ei si inca o vecina il provoaca sa faca scandal sau pun tot felul de golani sa-l agreseze. a fost asteptat cu bate sau au aruncat cu bolovani.tata ia injurat, dar nu pe strada ci din curte. ca urmare ei au facut plangere la politie, au mai adunat si semnaturi si tata a platit o amenda. eu dupa ce am aflat am trimis o cerere la politie conform legii544 in care cerea copii de pe reclamatie si semnaturile celorlalti ca sa vad ce scriu astia acolo, ca sa stiu daca ii chem in instanta si doream sa stiu cine sunt ceilalti semnatari pt ca eu nu cred ca au fost deranjati de tata, (mai ales ca stiu foarte bine ce fel de oameni sunt matusa unchiul si vecina).ma gandeam sa cer politiei sa ii cheme si sa spuna cu ce ia deranjat.
politia mi-a raspuns ca trebuie sa-i protejeze pe vecinii mei conform legii 766. pai daca este asa inseamna ca eu daca merg acolo si ei vor sa-si bata joc strang semnaturi si eu sunt amendata fara sa fac nimic si tot ei sunt protejati.
saptamana aste tata a mai primit o amenda pt aruncarea gunoiului nu stiu unde.... dar el nici nu a stat acasa. a fost la mine si apoi la fratele lui pt ca ii este frica sa stea in casa lui.
si ce credeti: autoritatile tin seama de ceea ce au scris vecinii in aceasta reclamatie acasa il astepta amenda.
sunt speriata ingrozita, nu stiu ce sa fac......


Unchiul dumneavoastra adica Fratele tatalui dumneavoastra , vrea sa il oblige pe tatal dumneavoastra sa vanda casa, nu?
Casa aceea este a parintilor tatalui dumneavoastra? Ce ar avea de castigat daca nu ar avea nici un drept din casa? Tatal dumneavoastra de ce nu a depus plangere la politie impotriva celor care l-au asteptat cu batele? Pentru ca din context se intelege ca cei care au semnat plangerea , sunt tot aceia care l-au asteptat cu batele??? In legatura cu amenda puteti sa ajungeti in instanta sa o contestati, si sa demonstrati ca tatal dumneavoastra in perioada in care amenda a fost scrisa, NU cand a ajuns la adresa tatalui dumneavoastra, pentru ca este o diferenta, nu se afla in acel loc.
tata a cumparat casa in urma cu 40 de ani. cel de la care a cumparat casa era un fost boier si avea 2 case in aceeiasi curte. dupa moartea batranului cealalta casa a fost cumparata de fratele mamei.cat a trait mama (pana in septembrie 2006) cei doi, adica tata si unchiul meu s-au inteles si nu prea. dar matusa si unchiul meu ar dori sa-l faca pe tata sa plece pentru ca ar dori sa cumpere casa pentru fiul lor.pentru mama au avut cat de cat respect, dar acum stiind ca eu nu am cum sa vin foarte des acolo..... ei sunt in stare de orice.
sunt socata de raspunsul politiei pentru ca daca eu nu vad reclamatia lor , nu am cum sa-i actionez in instanta, pentru ca nu stiu exact ce au scris ei acolo.
nu este corect ce fac ei. am ajuns sa cred ca sunt de partea "infractorilor"
tatalui dvs. trebuie sa i se fi adus la cunostinta motivele si dovezile pentru care a fost amendat....fiecare are dreptul la a fi informat cu privire la fapta care i se imputa si sa i se comunice toate datele din dosar pentru a se putea apara......faceti plangere impotriva amenzilor...... daca nu au iesit din termen ...si solicitati ascultarea celor care au semnat ceva si in calitate de martori......mergeti dvs. cu tatal dvs si cu un av....sau doar av daca dvs. nu aveti cum......si studiati bine de tot hartiile si orice abuz al celor care sunt martori sau al politiei folositi-l pentru o plangere......demonstrati ca dvs.-tatal dvs. poate scrie si daca trebuie o si face.......
am facut plangere. astept raspunsul in scris. dar am completat si un formular referitor la legea 544 pe care l-am trimis prin mail. la acesta am primit raspuns tot prim mail. eu doream o copie a reclamatiei facuta de matusa si unchiul meu si o copie a semnaturilor care le intarea reclamatia.politia mi-a raspuns ca nu am dreptul sa stiu de reclamatie datorita legii 766. pai daca eu nu vad reclamatia nu pot sa-i actionez in instanta pe reclamanti. daca nu stiu exact numele semnatarilor, de unde sa stiu daca au fost deranjati sau nu. adevarul este ca nu . el o injura pe matusa mea din curtea lui, dupa ce ea il provoca.
daca as putea sa merg acolo acum as face-o , dar nu pot pleca cand vreau eu.intradevar tata nu poate sa scrie deoarece nu mai vede bine .are doar un ochi.nu cred ca ar recunoaste ca nu poate scrie pt ca s-ar simti umilit.deci nu face contestatie.
dar nu pricep de ce autoritatile trateaza cu atata superficialitate reclamatiile. practic oricine nu te place poate sa te reclame mai aduce si niste semnaturi si gata.
sincer imi este si frica sa merg singura acolo.

Alte discuții în legătură

Vatamare psihica? dnb dnb este vreo lege care ii pedepseste pe cei care contribuie la declansarea unei boali psihice a unui om? (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Vecin deranjant ..hartuire.. laviniuta_s laviniuta_s Buna ziua In primul rand imi cer scuze daca am scris acest mesaj in alta parte decat trebuia..e prima data cand apelez la ajutorul dvs.. Problema mea in ... (vezi toată discuția)