avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SPONSORIZARE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SPONSORIZARE

Buna seara tuturor!!!!!!
Imi cer scuze daca nu am pus tilul bine dar nu stiu cum sa ii spun. Problema mea este urmatoarea:
- o cunostinta a mea doreste sa isi faca firma si mi-a spus sa o ajut punind jumatate din suma necesara infiintarii si eventual si la ainceperea activitati.
-In ce conditii poat face asta avind in vedere ca nu doresc sa devin asociata asa cum mi s-a propus dar nici nu doresc sa ramin cu banii dati. Nu intentionez sa o imprumut si sa imi recuperez datoria si gata......doresc sa apar cumva in firma dar nu ca asociat . Cum pot face asta legal?

Va multumresc mult anticipat pentru ajutor!!!!!
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 11:39, 28 Iunie 2007
Tot eu!!!!
Sa vedeti ca m-am gindit la altceva si daca nu aveam sfaturile dv. in mod sigur ca nu imi puneam mintea la contributie. Sa vedeti:
- din anumite motive, eu nu pot face rfirma acum dar, fratele meu poate si atunci m-am gindit asa: de ce sa ma complic cu respectiva doamna cind pot face firma pe numele fratelui meu care nu are datorii la adm. financiara. Dar am doua probleme:
1- fratele meu locuieste in provincie cu familia si are buletinul acolo, va rog frumos imi puteti spune daca poate face firma in Bucuresti avind in vedere ca sediul va fi la mine acasa?
2- eu sunt contabil primar si imi doresc o firma de contabilitate. Am inteles ca imi trebuoie o asociere sau ceva de genul acesta cu un expert contabil. Nu prea am inteles bine deoarece cine mi-a spus a fost sincer si a recunoscut ca nu-mi poate raspunde cu exactitate. Va rog mult imi puteti explica aceasta problema?
3- va rog mult sa ma credeti cind va spun ca nu dispun de bani sa angajez un avocat care sa ma ajute in problema mea. Incerc din putinul pe care il am sa fac si eu o treaba buna pe care mi-o doresc. Adica iau dintr-o parte, pun in alta.......si tot asa pina voi ajunge sa fac ce imi doresc indiferent de sacrificii. deci, va rog mult sa nu credeti ca incerc sa abuzez de rabdarea si bunatatea dv., doar incerc sa ma descurc in functie de posibilitati.
datorita dv. am ajuns la concluzia ca este mult mai bine sa lucrez cu fratele meu, macar stiu ca este in familie.
Va rog mult sa imi spuneti daca pot face asta cu fratele meu in conditiile de mai sus.
Va multumesc f.f.f.f.f.f.f.mult pentru tot ceeace faceti pentru mine si va sunt profund recunoscatoare.
Cu tot respectul datorat,

De principiu , daca va avea sediul in Bucuresti , poate sa o deschida aici chiar daca e din provincie. Si va va numi pe dvs. administrator sa reprezentati societatea la nevoie. Daca puteti avea calitatea aceasta. Cititi legea societatilor comerciale 31/1990 republicata si modificata si vedeti acolo unde va incadrati si cum. Daca nu intelegeti ceva intrebati . Contabilitatea pe viitor nu o sa o mai poata semna decat un expert autorizat , asa ca , pentru dvs. ar fi bine sa cautati o cale , daca v-ati ales aceasta meserie pentru toata viata ,sa deveniti autorizat. Daca ati terminat facultatea de profil e si mai bine. Daca nu , poate va ganditi sa o urmati pe viitor. Printr-o societate , ori va asociati cu un expert contabil , ori puteti sa deveniti si PFA adica persoana fizica autorizata , puteti tine contabilitatea primara dar nu veti avea drept de semnatura a documentelor finale.
Buna ziua tuturor!!!
Multumesc mult de tot pentru raspunsul dumneavoastra.
Administrator pot sa fiu dar firma nu pot face ptr. ca am niste datorii pe la adm. si daca le achit atunci nu mai fac firma. Fratele meu nu are. facultatea doresc sa o fac doar ca am o mica problema; am terminat 12 clase la seral si din motive bine intemeiate, la momentul acela nu am mai facut si cls. 13. Acum incerc sa aflu daca o mai pot face si daca da, dupa ce o termin, voi da la facultate fara intirziere. Trebuie sa va spun ca toate cunostintele ma indeamna sa o fac, prima data nu am luat in seama dar acum......ma gindesc serios la asta avind in vedere ca imi place cu adevarat contabilitatea.

Va multumesc din tot sufletul pentru incurajare si ajutor si promit ca va voi tine la curent.

P.S.- am cunoscut un domn expert contabil i-am spus ce doresc si diseara sau miine a spus ca imi da raspunsul. Nu stiu eu cum se face aceasta asociere dar vo vedea la momentul potrivit.

Pina la urmatoarea discutie, va urez tuturor o seara cit mai placuta si racoroasa!!!!!!
Cu tot respectul,
:">

Cu placere. Asteptam cu interes. :)
Nu stiu daca sunteti dl/dna/dra Hellenburgous :"> eu cred ca Dna,vreau sa va multumesc mult,mult,mult de tot pentru ajutorul pretios pe care mi-l dati si pentru toata rabdarea dv. si pentru ca ati reusit sa rupeti si pentru mine un picutz din timpul dv.care sunt sigura ca este mereu contracronometru. Eu sper sa reusesc sa fac ceva din putinul pe care il am, sunt optimista si totodata convinsa ca voi reusi iar reusita mea se datoreaza oamenilor ca dv. care nu uita niciodata ca exista si oameni ca mine.
Multumesc din tot sufletul si cu siguranta va voi tine la curent. Miine vine fratele meu in Bucuresti, l-am cam presat dar nu am timp de asteptat.
Va urez o seara cit mai placuta, linistita si racoroasa!!!! (eu m-am copt, ventilatorul nu mai face fata) :)

Alte discuții în legătură

Infiintare firma-cetatean non eu florinhim florinhim Buna ziua, Am un prieten, cetatean ucrainian, care doreste sa infiinteze un SRL in Romania. Puteti sa imi spuneti care sunt actele si costurile necesare ... (vezi toată discuția)
Firma de evidenta primara contabilitate ioanaviviana ioanaviviana Buna ziua, Vreau sa stiu daca-mi pot infiinta o societate care sa aiba in principal obiect de activitate -evidenta primara de contabilitate; -am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl - costuri Borioan Borioan M-am intors de curand din Spania si doresc sa imi deschid o afacere de comert in Ro. M-ar interesa care sunt costurile infiintarii unei societati ... (vezi toată discuția)