Trebuie sa scrieti o cerere reconventionala – la cererea pt desfacerea casatoriei facuta de sotia dv – prin care va declarati / sau nu de acord cu divortul. In aceeasi cerere va exprimati dorinta sa se stabileasca un program de vizitare pentru a va putea vedea copilul… Incredintarea nu cred ca va fi in favoarea dv… si nu doar pentru ca “asa se poarta in RO” – exista si situatii in care minorul a fost incredintat tatalui dar acestea sunt numite exceptionale – adica, acel tata a dovedit ca mama nu s-a interesat de copil inca de la nastere, sau a plecat in strainatate etc…
Aveti nevoie de martori (dar si de alte eventuale probe) pentru a va dovedi sustinerile sau pentru a le combate pe ale sotiei...
De la avocat aveti nevoie de asistenta / reprezentare... Va fi cu dv in sala de judecata...
Later edit: :hm:
Ati mai adaugat o fraza, prin editare, desi tocmai va scrisesem ca trebuie sa editati daca nu a intervenit nimeni :)
ma refer cum fac sa-mi vizitez copilul legal in perioada cat dureaza divortul deoarece procesul s-a amanat dupa vacanta.
In acest caz nu e suficienta cererea reconventionala. Ar trebui o ordonanta presedintiala - bine motivata pentru a dovedi urgenta... Adica, o cerere separata. Vorbiti cu avocatul, sa scrie cererea si sa o prezinte instantei...
:offtopic:
Desi nu sunt moderator in aceasta sectiune a forumului imi permit sa va atrag atentia (si sper sa nu se supere prea tare moderatorii de aici) ca – in conformitate cu regulamentul forumului - mesajele consecutive ale aceluiasi autor sunt nepotrivite si riscati sa fie sterse.
Pentru a completa un mesaj – daca si numai daca nu a intervenit nimeni dupa dv – aveti la dispozitie functia “editeaza”
Va multumesc pentru intelegere.
Regulamentul forumului poate fi citit aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...