avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA ,contributie obligatorie la casa de pensii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA ,contributie obligatorie la casa de pensii?

Buna seara. Am PFA din iunie 2005, in fiecare am functionat numai in sezonul estival 3-4 luni pe an, 1iunie - 15 septembrie.Nu am realizat alte venituri de natura salariala.Acum am primit de la casa de pensii o notificare in care ma obliga sa merg sa depun declaratie de asigurare,decizii de impunere pt 2005 -2009. M-ar interesa daca este obligatoriu sa platesc .Daca DA , trebuie sa platesc integral 2005 -2009 daca nu am functionat tot anul ? Sau trebuie sa platesc contributia numai pt 3 luni pe an? Profitul era cca 1000 -2000 ron pe sezon . Va multumesc anticipat pt raspunsuri !!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:13, 25 August 2010
Pe numele fratelui meu
Nu mai stie nimeni sa-mi dea un raspuns?:-/:worthy::help:
pentru cele 3-4 luni daca ai obtinut venituri brute mai mari decat 3 salarii medii brute pe economie la acea vreme , esti obligata sa platesti , iar daca dovedesti ca activitatea a fost suspendata pentru restul lunilor vei plati doar pentru perioada de 3-4 luni , daca activitatea nu a fost suspendata la registrul comertului , va trebui sa platesti pe intreaga perioada a anului , iti va calcula procent de 30% din 1/4 din salariul mediu brut al acelui an in care te-ai infiintat, la aceasta suma vei plati si majorari de intarziere, ideea este ca cei de la casa de pensii nu te anunta decat atunci cand au ei chef si in acesti timp se aduna penalitati , pentru perioade mai vechi de 5 ani in cazul in care nu ai primit nici o instiintare din partea lor datoriile se prescrie dar numai prentru perioada mai veche de 5 ani, asta stiu si eu tot de la ei pentru ca am fost si sunt in aceeasi situatie
Multumesc mult=D>. M-ai scos din ceata:thumbup:
pai de cand e obligatorie plata la casa de pensii......ca eu nu stiu nimic...nu am fost anuntat de nimeni...stiam ca la pfa nu este obligatoriu
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
bpsrm, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este baza de calcul a contributiei cas? ContSters160319 ContSters160319 Conform Legii 19/2000 Baza de calcul a contributiei, pt. un PFA, este venitul brut realizat si din 01.01.2008 conf. OU 91/2007, este venitul lunar asigurat ... (vezi toată discuția)
Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)