avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legalizare si investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legalizare si investire cu formula executorie

Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea "conform cu originalul" ? multumesc
originalul e mai bine sa il tineti dvs. si faceti o copie xerox si pe urma va duceti si legalizati copia..copiile...
eu asa am facut...
nu aveti nevoie neaparat de original...doamna de acolo vede copia dvs. care va coincide cu cea de la dosar si vi se va legaliza fara nici o problema, nici o grija.

bafta!
sa nu uitati de timbre si de taxa la finante cred ca sa nu faceti un drum de pomana.

ps. dvs. nu aveti voie sa faceti nici o adnotatie personala pe hotarari deci nu aveti cum dvs. personal ca scrieti ceva pe acea copie sau sa o stampilati. cu ce o stampilati??!!:-/ amuzant. singurii care scriu ceva sunt cei de la arhiva care vi le legalizeaza.
actele originale in principiu e bine in general sa le tineti dvs. si sa faceti copi...
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
hopeless1, utilizator
Multumesc mult pentru sfaturi. Am sa trimit copie a hotararii prin posta, impreuna cu cererea. E vorba de judete diferite, nu ma pot deplasa pana acolo. Numai bine va doresc:D
cu placere!
insa...vedeti ca...legalizarea unei copi judecatoresti este o chestie iar investirea cu formula executorie este alta treaba deci sunt 2 treburi diferite.
adica pentru a legaliza trebuie doar pus un timbru si scris ceva de catre cel care se afla acolo la arhiva iar investirea cu formula executorie presupune acea copie legalizata impreuna cu o cerere de investire cu formula executorie ..etc. toate aceste puse intr0un dosar si inregistrate la judecatorul de serviciu deoarece presupune intrarea dosarului la doar un termen de judecata unde oricum nu se necesita prezenta dvs. dar...trebuies oricum facute...
asa ca...vedeti cum faceti!
nu va poate ajuta nimeni din respectivul judet? macar asa stiati sigur.
eu una nu prea am incredere in aceste institutii prea tare...

bafta!
Am senzatia ca faceti o mare confuzie , intre a definitiva hotararea si a legaliza hotararea. Pentru a investi cu formula executorie hotararea, trebuie sa o faceti definitiva si irevocabila .In acest sens, aveti nevoie de o taxa judiciara de 2 lei si timbru judiciar de 1,5 lei. Dupa definitivarea hotararii puteti investi aceasta cu formula executorie, fiindu-va necesara o taxa judiciara de 4 lei.
probabil omul are deja aceasta hotarare definitiva si irevocabila altfel nu ar putea-o investi cu formula executorie.
asa ca daca face confuzie...este liber sa intrebe si sa se documenteze.

ps.
def. si irev. o face instanta nu are cum dansul personal "s-o faca"....
dansul poate doar sa legalizeze ceea ce instanta a hotarat ca fiind def. si irev.B-)
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
hopeless1, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca penelopa1 penelopa1 Am facut demersurile necesare(plata taxa timbru,timbre fiscale , taxa timbru 2 lei si taxa timbru 6 lei etc) pentru obtinerea unei copii la o ... (vezi toată discuția)
Obtinere executare silita pasi Noname2011 Noname2011 Am inteles ca ptr executarea silita este nevoie de hotararea definitiva, irevocabila a instantei de fond si investita cu formula executorie. Toate aceste ... (vezi toată discuția)
executare hotarare girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta In urma unui litigiu comercial am obtinut o hotarare favorabila (OUG 5/2001). Am dus hotararea pentru investire cu formula executorie iar azi mi s-a spus ( de ... (vezi toată discuția)