avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Doi bugetari nu-si mai pot plati o rata bancara. Care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Doi bugetari nu-si mai pot plati o rata bancara. Care sunt urmarile si riscurile?

Buna ziua!
Eu si sotul meu suntem cadre didactice si vom avea de la 01 iulie cu 25% mai putin salariu fiecare. Vom fi in imposibilitatea de a mai plati o rata pentru un credit de nevoi personale. Ce putem face in situatia asta? Care sunt riscurile si urmarile? Mentionez ca am luat acest credit acum 5 ani, mai avem de platit inca 5 ani si nu exista garantii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alinagava , utilizator 11:11, 10 Decembrie 2010
6 iulie 2010
Aflat astăzi la un seminar financiar-bancar, Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi al CEC Bank, a declarat:

"La persoanele fizice, lucrurile vor fi destul de complexe în perioada următoare, când se va simţi efectul reducerilor masive de personal ,în special din zona privată. Din 1 iulie avem clar un nou început. Este clar că acei clienţi care lucrează la stat vor avea venituri mai mici şi nu-şi vor mai putea plăti ratele la credit...":))

daca si asta zice asa, ce ne-om tot dezvinovati noi, nu stiu:rolleyes::):)


[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
ContSters123067, utilizator
Intr-adevar 2 bugetari nu vor merge in instanta. Ma aflu in aceeasi situatie. Numai ca noi am luat un apartament. deci, in curand vom ramane pe drumuri. E frumos ce spui si ai perfecta dreptate, dar cine te asculta? Cine gandeste corect? N-o sa mai avem posibilitatea de a trai. Ca de supravietuit, o facem de ani de zile. N-avem nici o sansa. Si sa va mai spun ceva. Ni se pregatesc iar zile fara plata plus fara cei 25%. Ganditi-va cum o sa traim? Ce rata sa mai platesti la banca, cand nu mai poti sa-ti platesti datoriile curente(apa, gunoi etc)? O sa ajungem o tara de sinucigasi si bolnavi psihic.
Sotul meu are credit la banca cu "barbatul zana".
Cand l-au chemat sa semneze AA-ul am depus contestatie pentru marja propusa de ei.
Apoi am depus un soi de cerere/petitie prin cam subliniat faptul ca salariul nu i-a fost scazut din motive ce tin de competentele lui, ci din cauza politicii Statului Roman, prin urmare am solicitat ca si dobanda sa scada cu 25%. Am mai precizat ca ar trebui sa tina cont ca nu am avut intarzieri nici macar de o zi la plata ratelor.
Raspunsul s-a lasat asteptat... mai bine de o luna jumatate, dar ne-a scazut marja fixa cu 1% (de la 8% la 7%), fara a ne solicita o reesalonare sau o marire a perioadei de rambursare.
Deci... SE POATE SI SIGUR MAI ESTE LOC!

Ne mai gandim ce facem in urmatoarea perioada... cert este ca deja au aparut pe piata bancara oferte mult mai avantajoase!

Pe mine ma distreaza functuionarii cere ne tot ofera carduri cu descoperire de cont! Oare mai crede cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interventia judiciara in executarea unui contract prin aplicarea teoriei impreviziunii legalmgm legalmgm Buna ziua, Cum vedeti Dvs. posibila/justificabila o cerere in instanta a Promitentului-Cumparator (PC) de modificare a pretului imobilului, convenit cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare despagubiri conform legii 1/2009 goldfish goldfish buna ziua! am o vecina in varsta al carei apartament a fosr revendicat si castigat de vechiul proprietar. in momentul cand a fost cumparat, parca 1997, ... (vezi toată discuția)
Legea 112/1995 - cereri - admisibilitate legalmgm legalmgm In prezent instantele de judecata mai admit cererile chiriasilor de a cumpara, in baza Legii 112/1995, imobile nerevendicate in natura ? (vezi toată discuția)