avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa in gestiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa in gestiune

lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se recupereaza suma (suntem doua fete) la ultimul inventar am iesit lipsa cu 20.000.000 mil. acum a inceput sa faca tot felul de chestii de care noi nu avem habar precizez ca primul inventar sa facut in perioada mai2009 feb 2010 iar al doilea feb 2010 mai 2010 acum urmeaza sa mai facem unul si ni sa spus ca trebuie sa lucram cate 2 sapt. una singura sa vada care este de vina.ce poate sa ne faca legal si ce ar trebui sa facem noi? precizez ca se lucreaza cu putine facturi si fara sa marchezi toti bani in casa. astept urgent rasp.:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:37, 4 Iulie 2010
dorina carmen a scris:

cred ca nu am fost destul de explicita nu se marcheaza toate vanzarile nu se lucreaza numai cu facturi bani se predau la patron zilnic dar fara nici un act decat cu un caiet unde se noteaza tot bonul fiscal nu corespunde cu bani predati nu tota marfa din mag are factura deci nu pot corespunde actele pt ca stocul de marfa este mai mare fata de cel din documentele existente. cepedeapsa am primi o amenda sau mai grav multumesc pt rasp.
dorina carmen a scris:

cred ca nu am fost destul de explicita nu se marcheaza toate vanzarile nu se lucreaza numai cu facturi bani se predau la patron zilnic dar fara nici un act decat cu un caiet unde se noteaza tot bonul fiscal nu corespunde cu bani predati nu tota marfa din mag are factura deci nu pot corespunde actele pt ca stocul de marfa este mai mare fata de cel din documentele existente. cepedeapsa am primi o amenda sau mai grav multumesc pt rasp.
Problema este ca daca patronul procedeaza in acest mod si nu are o evidenta clara nu inteleg de ce ati fi vinovata dvs.
Conform legii trebuie ca bonul fiscal sa fie emis pentru orice vanzare.
Nu sunt convins ca am inteles bine dar daca nu se emite bon fiscal pentru fiecare vanzare comiteti dvs. o infractiune de evaziune fiscala.
Este foarte greu de evidentiat in contabilitate vanzarile daca doar patronul detine controlul...si comite si el impreuna cu dvs. o infractiune...
Practic dvs. il ajutati si tot dvs. platiti...ulterior
Ar trebui sa renuntati la aceasta slujba...
Cat priveste prejudiciul pe care sustine ca l-ati creat poate ca ar trebui sa mergeti insotita de un avocat pentru a se discuta cu el...
Daca s-ar lucra fara incalcarea legii penale lucrurile nu ar mai fi incontrolabile...

avocat Claudiu Lascoschi
mentionez ca patroana ne spune sa nu marcam tot primim marfa fara facturi deci noi trebuie sa facem ce ni se spune lucrez de 4 ani si nu am avut probleme pana la inceputul anului cand sa facut inventarul dupa 10 luni am considerat ca este problema dansei ca nu marcheazatoti bani si nu are facturipe toata marfa aceea marfa se noteaza pe un caiet care in momentul inventarului se calculeaza se aduna toata marfa intrata si bani predati plus datoriile date pe caiet este destul de complicat dar tot nu am inteles daca noi am putea fi acuzate daca dansa ne obliga sa lucram asa .momentan lucrez inca urmeza sa facem inventar in zilele urmatoare dupa 1 luna teoretic dupa cum spune dansa am fii datoare inca cu bani sunt foarte speriata ca nu stiu ce se pote intampla in conditiile date ce pote sa faca. ar trebui sa semnam acele prcese de inventariere pana acum nu a mai facut acele procese niciodata precizez ca a adus o doamna sa ne scrie acel inventar cica ar fi fost contabila acum este pensionara si am uitat un lucru important magazinul nu se inchide cand se face inventar deci vindem. as mai munci pt ca nu sunt vinovata dar suntem la tara si nu as vrea sa se strige dupa mine ca am furato
acel magazin are camere de supraveghere noi nu avem acces la ele pot sa mai spun ca dansa are cheiel

Alte discuții în legătură

Angajare fara carte kakadu kakadu buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau ... (vezi toată discuția)
Cercetare dosar penal georgiana10 georgiana10 buna ziua, ma puteti ajuta cu niste rasp,va rog... am lucrat la un magazin alimentar, eram doar 2 vanzatoare. aveam un caiet unde tineam evidenta intrarilor si ... (vezi toată discuția)
Lipsa la inventar andyuta andyuta Buna seara, Mi\'am dat demisia din motive personale,am stat in preaviz doar 7 zile,acum fiind in concediu medical timp de o saptamana,urmand ca apoi sa;mi ... (vezi toată discuția)