avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Va propun o grila
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Va propun o grila

Dr de uzufruct este incesibil?
Mai exact care ar fi raspunsul la grila aceasta :
Uzufructul prezinta urmatoarele caractere jridice:
a. drept real accesoriu;
b. drept incesibil;
c. drept temporar.
Cel mai recent răspuns: ely5 , utilizator 21:31, 30 August 2007
ti-am dat mesaj privat.
merci
Buna.
Care e diferenta dintre solidaritate si obligatie in solidum?:-/Efectele ar fi asemanatoare insa nu identice.#-o:-/
Care sunt cazurile de ipoteca legala?
In afara de cele prevazute in legea 22/1969,decretul 61/1990, legea 85/1992, legea 114/1996 si ipoteca prev. in Codul de proc. pen art.166 mai sunt si altele?:-/
Stiu OG 11/1996 a fost abrogata prin OG 61/2002,deci nu mai este.
solidaritatea presupune culpa mai multor persoane;deci delictul sau cvasidelictul este imputabil mai multor persoane care raspund solidar pentru culpa comuna
la obligatiile in solidum, delictul sau cvasidelictul este imputabil unei singure persoane, dar cealalta persoana garanteaza activitatea persoanei in culpa,ea personal nefiind in culpa.

nu stiu daca m-am facut inteleasa
spune-mi daca n-ai inteles pt ca incerc sa-ti explic iar ;)
Cred ca am inteles, in cele din urma.:D
Deci, solidaritatea implica imputabilitate iar obligatia in solidum exclude prezumtia de culpa ci se bazeaza pe ideea grantiei . Am inteles bine?
Merci.

solidaritatea presupune culpa mai multor persoane;deci delictul sau cvasidelictul este imputabil mai multor persoane care raspund solidar pentru culpa comuna
la obligatiile in solidum, delictul sau cvasidelictul este imputabil unei singure persoane, dar cealalta persoana garanteaza activitatea persoanei in culpa,ea personal nefiind in culpa.

nu stiu daca m-am facut inteleasa
spune-mi daca n-ai inteles pt ca incerc sa-ti explic iar ;)
[/quot

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2007
IANCU ALINA, Avocat

Alte discuții în legătură

Vindere imobil cu drept uzufruct o1973v o1973v Buna ziua, sunt proprietar de 7 ani pe un imobil cu drept de uzufruct al unui pensionar de 81 ani, fara urmasi, care si-a facut dosarul pentru azilul de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Am o intrebare, legata de uzufructul viager. In 2004 sotia mea a cumparat un apartament, de fapt nuda proprietate, si a trecut in CF pe bunicii ei, ... (vezi toată discuția)
Uzufruct cornelia1605 cornelia1605 buna. daca am un teren si este trecut altcineva pe uzufruct si imi construiesc casa cand o voi lua in folosinta si persoana cu uzufruct pe teren trebuie ... (vezi toată discuția)