Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata, in functia X la compania Y. Temporar detin si functia de sef departament, titulara acestui post fiind in concediu de maternitate. Compania doreste sa faca concedieri individuale in departament, din 6 posturi X (toate au deci, aceeasi denumire), trebuie sa ramana doar 3. In aceasta situatie mi se aplica art 81 litera a din Codul Muncii privind ordinea de prioritate pentru postul X, asa incat sa raman doar cu functia temporara? Multumesc frumos.
Multumesc de raspuns. Chiar daca una dintre functii este TEMPORARA? cea de sef de departament pana la intoarcerea titularei din concediu de maternitate? cu care dintre functii raman? Functia X este pe durata nedeterminata, pentru care am incheiat contract de munca, functie supusa restructurarii (6 posturi se reduc la 3), pentru functia de sef departament nu am contract, doar anexa la contractul initial, in care e prevazut un spor salarial.
Din cate spuneti dvs numai functia la care aveti c.i.m. este supusa restructurarii, cea la care aveti anexa la c.i.m. nu ...prin urmare, primul post va fi restructurat.
stiu ca primul post este restructurat. voiam sa stiu doar daca voi fi PRIMA restructurata, in virtutea cumulului de functii . intrucat din 6 trebuie sa ramana 3. cum se face selectia? mai exact, acest cumul de functii se aplica aici, din moment ce functia secundara este temporara si pt ea nu am contract distinct? MI SE APLICA DIN START DECI CUMULUL DE FUNCTII sau intru la urmatoarele criterii?
Ccmunn
diaconu adriana
Buna ziua,
Art.81(2) din CCMUNN poate fi aplicat si in conditiile disponibilizarii din motive economice si de reorganizare conf.art.65(1), chiar daca exista ... (vezi toată discuția)