Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata, in functia X la compania Y. Temporar detin si functia de sef departament, titulara acestui post fiind in concediu de maternitate. Compania doreste sa faca concedieri individuale in departament, din 6 posturi X (toate au deci, aceeasi denumire), trebuie sa ramana doar 3. In aceasta situatie mi se aplica art 81 litera a din Codul Muncii privind ordinea de prioritate pentru postul X, asa incat sa raman doar cu functia temporara? Multumesc frumos.
in restructurare intra functia principala pt care am contract. Functia secundara de sef departament ramane in organigrama. Functia secundara este TEMPORARA. mi se aplica deci cumulul de functii? sau se trece la urmatoarele criterii pentru selectie?
criteriile sunt IDENTICE cu cele din CCMN, cu singura deosebire ca a fost introdus criteriul "competenta" , suplimentar, dupa primul set de 3 criterii. Setul (2) de criterii incepe deci cu "competenta, inainte deci de criteriului cu sotii care lucreaza amandoi in aceeasi unitate.
Ccmunn
diaconu adriana
Buna ziua,
Art.81(2) din CCMUNN poate fi aplicat si in conditiile disponibilizarii din motive economice si de reorganizare conf.art.65(1), chiar daca exista ... (vezi toată discuția)