avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul functii - concediere individuala - ordine ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul functii - concediere individuala - ordine prioritate

Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata, in functia X la compania Y. Temporar detin si functia de sef departament, titulara acestui post fiind in concediu de maternitate. Compania doreste sa faca concedieri individuale in departament, din 6 posturi X (toate au deci, aceeasi denumire), trebuie sa ramana doar 3. In aceasta situatie mi se aplica art 81 litera a din Codul Muncii privind ordinea de prioritate pentru postul X, asa incat sa raman doar cu functia temporara? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: kira.11 , utilizator 18:37, 5 Iulie 2010
in restructurare intra functia principala pt care am contract. Functia secundara de sef departament ramane in organigrama. Functia secundara este TEMPORARA. mi se aplica deci cumulul de functii? sau se trece la urmatoarele criterii pentru selectie?
Se va aplica mai intai masura incetarii cim ale salariatilor care cumuleaza doua sau mai multe functii ...
criteriile sunt IDENTICE cu cele din CCMN, cu singura deosebire ca a fost introdus criteriul "competenta" , suplimentar, dupa primul set de 3 criterii. Setul (2) de criterii incepe deci cu "competenta, inainte deci de criteriului cu sotii care lucreaza amandoi in aceeasi unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccmunn diaconu adriana diaconu adriana Buna ziua, Art.81(2) din CCMUNN poate fi aplicat si in conditiile disponibilizarii din motive economice si de reorganizare conf.art.65(1), chiar daca exista ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post al unui parinte divortat 2009cm 2009cm Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii. Sunt mama divortata a unui copil de 3 ani, pe care il cresc singura (fara suport financiar din ... (vezi toată discuția)
O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)