avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate CIM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate CIM ?

Pensionar din mai 2000. Angajat ca Agent de paza ( fara scoala ) cu Carte de Munca la 01.06.2006. Introdus cerere Demisie sub art 178 (8) fara preaviz, din vina angajatorului cu data de 03.11.2006. Angajatorul desface CIM sub art. 178 (7) asa zis la intelegerea partilor ( total eronat ). Subsemnatul lucrey in continuare pana la 13.11.2006 deoarece angajatorul nu accepta cererea de demisie cu respectivul articol. In perioada 04.11.2006-06.11.2006 mi se preda la locul de munca Dosarul personal pentru obtinerea aviyului de la Politie conform legii, si fisa de protectia muncii pentru a o semna retroactiv din luna Iunie 2006. La 13.11.2006 ma anunta telefonic sa nu mai merg la servici. Primesc o decizie de desfacere a CIM la data de 21.11.2006, in care se face referire atat la DEMISIE cat si la Decizia angajatorului de desfacere a CIM, insa nu prin demisia mea. Ce este legal din modul in care a procedat angajatorul ? Mai este valabil CIM ( bineinteles si desfacerea acestuia ) atata timp cat legea prevede ca fara avizul ( in cazul Agentilor de paza ) de la Organele de Politie CIM este nul de drept ?
Cel mai recent răspuns: nelush , utilizator 08:36, 11 Iulie 2007
Legal, daca folosesti personal fara aviz de la politie si fara atestat, pe langa amenda se specifica foarte clar ca ti se ridica avizul initial de functionare a societatii, eliberat de politie penrtru activitatea de paza si protectie.
Actele pentru avizul politiei in vederea urmarii cursului le-am depus la data angajarii, insa societatea nu a binevoit sa faca nimic pentru a ne scolariya pe tot timpul cat am fost salariatul acesteia. Si este necesar respectivele acte din dosar deoarece trebuie sa indeplinesti anumite criterii stricte pentru a putea urma un curs de agenti de paza si protectie, nu de paznici. Pentru paznici nu este nevoie de scoala, este o munca necalificata. Multumesc mult.
Nu este rusinos sa angajeze un avocat, fiind director si nu consilierul juridic al firmei,nici nu ar avea timpul sa urmareasca derularea procesului avand alte atributii in firma.
Inteleg ca dvs. arati angajat al unei firme cu profil de paza si protectie?
Aveti prevazut in CIM sau act aditional obligativitatea agnajatorului de a va scolariza intr-un termen anume?
Este un lucru obisnuit ca un proces sa se amane pt ca nu a fost depusa o expertiza ceruta
Da, da, am multe sute de ore prin salile de judecata, facand practica ca sa pot sa-mi dau seama cum se face cand dorersti tergiversarea judecarii unei cauze. Numai ca se fac ,, mult prea multe ,, pe fata la vedere, fara ca, completele de judecata sa sa,, observe ,, macar. O presedinta de instanta mi-a spus in timpul judecarii unen cauze, ca totusi traim in Romania, ssi ca nu poate verifica tot ce spune sau afirma un avocat in timpul procxesului. Am uitat ca totusi exista o deontologie profesionala pentru toti cei din justitie ? Ce sa inteleg si de ce sa am totusi placerea sa ma laud ca acum sunt European? Ce spuneti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca, contract de munca etc. nelush nelush Buna ziua, am si eu o problema cu un conflict de munca. Am 47 de ani, pensionar din 2000 iar din luna iunie 2006 am lucrat la o firma de paza ca agent de paza. ... (vezi toată discuția)
As dori parerea unui consultant rodicamar rodicamar Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Luni, 25.10.2010 mi-am depus demisia in care am solicitat desfacerea contr. de munca conf. art.79 din Codul muncii, incepand ... (vezi toată discuția)
Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)