avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprumut cu risc cat mai mic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprumut cu risc cat mai mic

Am nevoie de sfatul vostru.
O cunostinta de-a mea mi-a solicitat niste bani imprumut pe termen de 6 luni. Suma este 15.000 Ron.
Avand in vedere ca nu cunosc foarte bine persoana, insa avem un prieten comun care m-a asigurat ca este o persoana serioasa, cum as putea evita riscul de a nu imi restitui banii.
Imprumutul ii trebuie pentru a-si regla deficitul de lichiditati al societatii lui. Banii cu care urmeaza sa-l imprumut apartin firmei mele.
Cum pot face ca acest imprumut sa fie si legal si fara risc.

Astept cat mai multe pareri si variante.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 19:16, 12 Iulie 2007
Ma gandeam la un cvc favorabil mie, daca nu il reziliaza atunci eu nu pot introduce cecul la banca, dar pot plati diferenta si sa ma pricopsesc cu un camion de la el cu 1/2 din pret ...
adelaida, chestiunea cu partile sociale este o fraudare a legii. Adica daca o SC nu poate imprumuta alta SC, faci in asa fel ca sa se ajunga tot acolo. Contrazice scopul legii...

E mult mai buna solutia ta, Adrian. Da' nu poti deloc sa faci imprumut intre pers fiz? Sa imprumuti asociatul din banii tai? Ca ar fi chiar curat... Oricum, dc faci cum ai zis, nu vinde la 1/2 din pret, e anulabila vanzarea pentru ca pretul nu e real. si te judeci ca... ce? Ai incercat sa ajuti? Iti iei inapoi banii si dc e anulabila, da'... vezi de merita. La 75%, 90% din pret... Tot frauda e si ce propui tu, da' arata mai bine...
Vezi cu pers fiz dc nu poti face ceva.
Ce spui AVLIL ca e fauda daca o SC care este actionar in alta SC crediteaza firma?
Intre pers fizice ar fi frumos, insa banii sunt ai firmei, ca sa pot beneficia de ei ar trebui sa-i scot din firma ca si dividende insa pierd 16% din ei si nu e convenabil. Mult mai convenabil pt mine e sa cumpar un autoturism din banii firmei de care voi benificia eu ca si pf in schimb profit si de tva si diminuez profitul si implicit si impozitul aferent plus ca nu mai platesc nici imp pe dividente.
Asa ca trebuie sa fac ceva intre firme.
Valoarea unui camion uzat poate fi stabilita si la 75% fata de pretul cat ar face cu adevarat, nimeni nu poate stabili un pret corect.
Iar daca contractul este anulabil e cu atat mai bine, rezulta ca el va trebui sa-mi restituie banii si eu nu voi fi proprietarul camionului.
Stiu insa ca se practica imprumutul asta intre societati dar nu stiu ce metode aplica fiecarew in parte, de asta am apelat la parerile voastre.
Va multumesc pentru raspunsuri
Nu, spun ce scrie mai jos:

...daca o SC nu poate imprumuta alta SC, faci in asa fel ca sa se ajunga tot acolo. Contrazice scopul legii...

Oricum, Adriane, tot ca sa nu respecte legea nu vrea intre pers fiz... Si e platitor de TVa firma? Da, si daca e anulabil tot iti primesti banii, da' daca se ajunge aici inseamna ca e ceva care pute in raportul dintre cei 2 si lucrurile au mers prost, ca anulabilitatea se pronunta in ihnstanta si e un proces etc... Ce il impiedica pe avocatul acelei firme sa-i spuna clientului: da firma in judec pt. pret mic, castiga, si asa mai ai profit de vreo 20 de mil cat treci la onorariu avocat... asta spun. Ca nebanuite sunt caile Domnului. Stiu ca e o tampenie care consuma timp ideea asta, dar nu se stie niciodata. Si trebuie sa-ti aperi clientul si impotriva ciudatilor...
Oricum, e mai buna solutia, doar sa treci un pret cat de cat normal acolo...

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate în momentul achitarii unui avans WStefan WStefan Am un teren la vânzare. Problema mea este ca sunt în proces de a ma muta într-o altă tara, unde impozitele sunt mult mai mari, iar de anul viitor voi ... (vezi toată discuția)
Recuperare sau pierdere avans prima casa justauser justauser Buna, imobilul pt care am dat avans, a fost evaluat cu 2000 de euro mai putin. In contract este specificat faptul ca daca banca nu imi acorda banii, primesc ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta si pe mine intr-o chestiune importanta,va rog? ionelutzapop ionelutzapop Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin banca cu avans de 15%,dar nu am acel avans si ne-am inteles cu proprietarul in legatura cu aceasta ... (vezi toată discuția)