Nepotul meu are 22 de ani si anul acesta termina facultatea 3 ani la zi. A primit pensie alimentara conform legii pe perioda facultatii. Intentia este de continua cu un master de 2 ani de zile. Recent a primit somatie de sistare a pensiei in care cel care plateste pensia cere incetarea pensiei alimentare pe motiv ca si-a terminat studiile. As vrea sa stim ce trebuie facut pentru ca copilul sa poata primi drepturile ce i se cuvin – adica pensia alimentara pe perioada masteratului. Cum trebuie abordata situatia deoarece s-a cerut prin citatie (proces) sistarea pensiei acum intre cele 2 perioade de studii. Se poate cere o amanare sau cum trebuie procedat pentru a primi in continuare pensia alimentara?
Va rog foarte urgent daca e posibil,
Revin cu o intrebare la domniile voastre - D-na Romascanu si D-na Simonette12 si de asemenea oricine altcineva ne poate ajuta cu un raspuns,
Nepotul meu a finalizat primul master - si deoarece nu a reusit sa gaseasca un loc de munca s-a inscris la al 2-lea master tot la zi.
Ar urma sa implineasca 26 de ani peste un an.
Recent a primit somatie de sistare a pensiei in care cel care plateste pensia cere din nou incetarea pensiei alimentare pe motiv ca si-a terminat studiile. As vrea sa stim ce trebuie facut pentru ca copilul sa poata primi drepturile ce i se cuvin – adica pensia alimentara pe perioada celui de al doilea masterat. Cum trebuie abordata situatia deoarece s-a cerut prin citatie (proces) sistarea pensiei acum intre cele 2 perioade de studii.
Cum ar trebui procedat in momentul cand va avea dovada admiterii - pentru a primi in continuare pensia alimentara pe durata celui de al doilea masterat pana la implinirea varstei de 26 de ani conform legii?
Formuleaza la primul termen intampinare pe calea careia arata ca se afla in continuarea studiilor si probeaza aceasta sustinere cu adeverinta eliberata de respectiva institutie de invatamant superior.
Pensie alimentara
Urichianu
baiatul meu implineste 25 ani pe 11.04. 2013. Anul acesta a terminat facultatea si ar dori sa continue studiile si la masterat. El primeste lunar o pensie de ... (vezi toată discuția)