avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspunderea personala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspunderea personala

am fost administrator la o societatea comerciala a carei activitate s-a sfarsit in anul 2001 prin decizia asociastului unic si a fost dizolvata din registrul comertului in 2004(pt.neschimbarea cerificatului de inmatriculare ).Din anul 2001 nu s-a mai desfasurat nici un fel de operatiune pe aceasta socitate.
In acest an s-a deschis procedura de atragere a raspunderii administratorului,conform legii insolventei .
mentionez ca la data de la care soc.nu a mai functionat,a ramas cu un rest de credit nerambursat,pt.care s-au scurs penalizari pana azi.
Intrebarea mea este daca nu cumva aceasta actiune s-a prescris si daca este corecta atragerea raspunderii administratorului in conditiile in care societatea nu a mai functionat din 2001.
multumesc
Cel mai recent răspuns: titirca , utilizator 09:36, 18 Iulie 2007
nu prea ne intelegem: eu intreb una tu spui alta! pai mai ...pt. a putea vedea daca a intervenit prescriptia tre sa socotim, ori tu nu-mi spui data exacta a dizolvarii!!!
apoi, tre sa vezi daca societatea ta mai are calitate procesuala in procedura insolventei!
normal, in baza art. 31 pct.5, daca nu a fost inregistrata nicio cerere pt. numirea lichidatorului, onrc trebuia sa ceara radierea persoanei juridice din registrul comertului.
...si daca onrc nu a facut-o ...fa tu o adresa si aminteste-le ce spune legea!!!!
deci: cand a fost dizolvata firma(data exacta: ziua, luna, anul) si la ce data s-a inregistrat pe rolul sindicului cererea de insolventa(ziua, luna, anul)...prin cererea de insolventa a fost ceruta si stabilirea raspunderii?? fiindca acest lucru il poate face creditorul doar prin lichidator!!!
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Ok,atunci sa clarificam:ONRC nu a cerut radierea pana acum.Prin cererea de insolventa(din 22.03.2007)a fost ceruta si stabilirea raspunderii
asa, si a fost dizolvata cand? data exacta!!!! ...in ce faza esti cu procedura insolventei???
intre timp fa o adresa la onr...si cerele sa-ti radieze firma..in baza art. de mai sus!!! era obligatia lor!..apoi vezi daca mai ai calitate procesuala in procedura insolventei...si ridica ceva exceptii...nu sta...ca nu-i bun!!!..
Citez din incheierea pronontat in 02.02.2005 ";;;constata ca fiind dizolvata de drept persoana juridica pentru neefectuarea preschimbarii certificatului de inmatriculare si a celui de inregistrare fiscala conform art.30 alin 1 din Legea 359/2004".
Asta ce inseamna:mai am calitate procesuala sau nu?
Si apropo de faza in care sunt cu procesul:in septembrie am termen iar ultimul act de la dosar este raportul lichidatorului prin care cere atragerea raspunderii conform art.36(daca nu ma insel)din legea insolventei
Iti multumesc pt.tot ce mi-ai precizat pana acum
din pacate:

Lege nr. 85/2006

Art. 1. - (1) Procedura generală prevăzută de prezenta lege se aplică următoarelor categorii de debitori aflaţi în stare de insolvenţă sau de insolvenţă iminentă, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (2) lit. c) şi d):
e) societăţi comerciale dizolvate anterior formulării cererii introductive;
deci ai calitate procesuala!!!

vis-a-vis de stabilirea raspunderii...depinde de contractul pe care il ai cu banca: daca zici ca au curs penalitati pana la data introducerii cererii...cam nu-i prescrisa actiunea de stabilirea a raspunderii personale!! vezi si tu: incearca totusi sa ridici exceptia prescriptiei!!! poate tine....tu stii mai bine dosarul si contractul care l-ai avut cu banca!!! speculeaza definirea starii de insolventa...pasivitatea bancii timp de mai bine de x ani...lasand sa treaca timpul si sa creasca artificial dobanzile si penalitatile...vezi si Art. 3. - În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii: a) insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 30 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de unul sau mai mulţi creditori; ....speculeaza...cat mai ai timp!!! deja e cam tarziu!!! la primul termen in septembrie , pregateste bine exceptia si ridic-o!!!!

...puteai totusi sa te intelegi cu lichidatorul...sunt baieti de treaba daca stii sa vb cu ei!!!!
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Bunuri abandonate mhulea mhulea Exista o firma care a fost radiata conform: art.31 din L359/2004 - durata societatii expirata. Am citit acum art. 31 din aceasta lege si spune asa la ... (vezi toată discuția)
Lichidare legea 359 lylyna71 lylyna71 In 2006 s-a dispus lichidarea si dizolvarea unor societati prin Legea 359/2004. Nici pana in momentul de fata nu au fost gasiti asociatii, singurele acte ... (vezi toată discuția)
Termen ContSters359380 ContSters359380 O societate a fost dizolvata in 2006 de ONRC pentru nedepunerea situatiilor contabile ! In 2011 s-a deschis procedura falimentului ! Intrebare : Trebuiau ... (vezi toată discuția)