1)Care sunt veniturile care se iau in baza de calcul pentru stabilirea punctului de pensie? (venit brut din salarii, premii, prime, recompense?)
2)Daka intr-un an punctul anual ajunge la 5 ca am avut poate venituri mai mari, nu se ia in calcul decat maxim3? desi in alti ani am avut punct anual doar 1,2?
3)Aveti un proiect de hotarare de guvern pentru modeul de recalculare al pesiilor militare?
Mai mult decat ce scrie in articolul de mai jos, nu stiu. www.avocatnet.ro/content/art...
Cand apare hotararea de guvern in Monitorul Oficial, o sa o puteti citi in acest forum, pe prima pagina.
promptitudinea dumneavoastra in raspunsunsuri ma multumeste si ma determina sa tin legatura permanent cu acet site.
intrebari:
1)Am studiat Hotararea de Guvern nr 735/2010 un singur lucru nu-mi este calar- Care sunt elementele componente ale veniturilor care se vor trece in adeverinta emisa de unitate, stiind ca in sitemul de aprare nationela si ordine publica de-alungul timpului, elementele veniturilor de natura salariala sunt diferite de cele ale salariatilor din institutille publice
2) Daca premiile , recompensele, premiu anual(al 13-lea salariu) inainte de 01.04.2001 se iau in calcul la stabilirea veniturilor pentru stabilirea puncatajului.
"Nu sunt luate in calcul la stabilirea punctajului mediu anual, intrucat nu au facut parte din baza de calcul a pensiilor, conform legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001:
-formele de retribuire in acord sau cu bucata, in regie ori dupa timp, pe baza de tarife sau cote procentuale;
-participarea la beneficii a oamenilor muncii din unitatile economice;
-premiile anuale si premiile acordate in cursul anului pentru realizari deosebite;
-recompensele cu caracter limitat, acordate personalului din unele sectoare de activitate;
-diurnele de deplasare si de delegare, indemnizatiile de delegare, detasare si transfer;
-drepturile de autor;
-drepturile platite potrivit dispozitiilor legale, in cazul desfacerii contractului de munca;
-al 13-lea salariu;
-alte sporuri care nu au avut caracter permanent."
va ro sa-mi spuneti daca se poate de ce in perioada 1977-1990 cand am avut salarii nete , la procedeul de calcul al punctelor din acea perioada se impart venituril nete la salriul brut pe economie si nu la salraiul net?
Va multumesc