avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rapire sau nu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rapire sau nu

am un copil de un an si sunt divortata de cand eram insarcinata in luna a sasea.pe hotararea de divort scrie ca NU au rezultat copii minori,dar totusi el l a recunoscut,deci la tata este trecut numele lui.nu imi da pensie alimentara,nu imi da nimic pt cresterea lui,dar asta e...Problema mea este urmatoarea...eu cu copilul stam la etajul 3,el la 10 si vine cand vrea si imi ia copilul si pleaca cu el sus,fara acordul meu.Daca ii zic sa nu-l ia,imi spune ca e si copilul lui.Mentionez ca tatal lui este un alcoolic de ultima speta ,iar fostul meu sot il urmeaza cu pasi repezi.Se duce cu copilul la padure si cand vine cu el acasa conduce beat,bea in fata copilului si ii da si lui sa guste,etc.Ce pot sa fac sa-l impiedic sa-l mai ia sus in conditiile in care mi-e frica sa nu pateasca ceva copilul din cauza lui ???Ii face ceva politia sau chiar este stapan pe acest copil ?
Corecta aprecierea hellenei.
Totusi, clar nu este rapire. Atata timp cat nu este incredintat nici unui parinte, ambii au dreptul sa-l ia cu ei.
Doar ca nu pot parasi tara.
revin cu o mare problema...am fost internata cu bb in spital,iar duminica am venit cu tot cu copil pana acasa sa-mi rezolv niste probleme.la ora 18,bb trebuia dus inapoi la spital sa-i faca tratamentul (avea branula in brat ).nu m-am incadrat in timp si s-a dus cu el fostul sot,care i-a facut tratamentul si a plecat cu el inapoi.la 19 am ajuns la spital si nu erau acolo.l-am sunat si a zis ca sa stau linistita ca nu-mi mai da copilul si se ocupa el.am sunat la politie si m-au trimis la sectie,dar acolo mi-au zis ca nu au cu ce sa ma ajute ,ca nu e rapire.pana la urma ,mi-au dat un echipaj si m-am dus sa-l iau.bb era la mama lui,iar el era plecat de acasa,la ziua cuiva,deci efectiv vrea sa-mi faca rau.acum eu nu inteleg...are voie sa mi-l ia cand vrea si sa-l lase unde vrea fara ca eu sa stiu nimic de copil ???cam cat timp dureaza un proces pt tutela ?? ms mult
Nu aveti de ce sa cereti tutela avand in vedere ca sunteti mama. Dar incredintare si limitarea drepturilor tatalui puteti sa o faceti. N are importanta cat dureaza , v am spus mai sus ca judecatorul poate stabili niste masuri vremelnice cu privire la copil. Important e sa l incepeti odata , ca asa cum am mai spus , vedeti ca situatia nu se imbunatateste.Deci, nu mai stati , treceti la actiune.
Nu se tergiverseaza prea mult dosarele de incredintare minori, instantele le trateaza cu prioritate. Cateva luni poate dura. Daca vreti, da, cum v-a spus hellen, puteti cere si o masura temporara, dar trebuie sa stiti ca asta inseamna dosar separat si, deci, costuri mai mari. Personal, nu mi se par necesare decat in cazuri de abuzuri si rele tratamente. Dar decizia va apartine, dv. stiti cel mai bine situatia.
Aceste dosare se judeca si pe vara, deci puteti introduce cat mai repede actiunea, nu va vor da termen in septembrie-octombrie.
Aveti grija ca incidentul ca "nu ati avut timp de tratamentul copilului" poate fi folosit impotriva dv.
Este importanta ancheta sociala. Si stabilirea clara a situatiei de fapt.
Bafta!
multumesc mult.am luat deja legatura cu un avocat.acum sa vedem

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolul la volan alina27 alina27 am un copil cu fostul meu sot.pt acest copil mai mergem impreuna cu masina sotului meu(la mare,la spital,etc).problema este ca la intoarcerea acasa el conduce ... (vezi toată discuția)
Divort adrain adrain buna ziua ma numesc Adrian si am si eu o problema va rog sa ma ajutati. sotia a plecat cu copilul la parinti ei a bagat divort si cere custodia copilului dar ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil - concubinaj raluca533 raluca533 Buna-ziua. Am nevoie de un sfat. Am un copil dintr-o relatie de concubinaj de 6 ani. Copilul are aproape 5 ani si l-am crescut eu impreuna cu mama mea in casa ... (vezi toată discuția)