avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma-cetatean non EU
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma-cetatean non EU

Buna ziua,

Am un prieten, cetatean ucrainian, care doreste sa infiinteze un SRL in Romania.
Puteti sa imi spuneti care sunt actele si costurile necesare infiintarii unei societati si daca procedura de infiintare este aceeasi cu cea pentru cetatenii romani?
multumesc
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 17:12, 18 August 2007
Buna Mariana.......

Ai inteles bine...pasii pe care urmeaza sa-i parcurgi....si daca apare vreo nelamurire, nu ezita sa ma contactezi

Nu uitra ca dupa ce ai intocmit statutul societatii...poti depune capitalul social minim de 200 ron, intr-un cont la orice banca din Romania, urmand ca imediat ce societatea ii infintata ( dureaza cam maxim 5 zile de la depunerea actelor la ORC ) , sa mergi la respectiva banca, unde ti se va vira capitalul social intr-un cont curent..... bani de care sa te poti folosi in societate.
Multa lume nu cunoaste acest lucru...si intarzie sa faca acest transfer...iar banca deseori ii cere ulterior alte acte ( de ex certificat constatator care costa...45 ron ).... si iata asa costurile cresc...cand ai putea sa le eviti.....

In ceea ce priveste forumurile.... intotdeauna am primit si eu sfaturi bune, la diverse probleme.... si am simtit exact acelasi lucru ca si tine...ca sunt foarte multi oameni, extrem de saritori si binevoitori, care mi-au dat sfaturi extrem de utile , fara a urmari sa obtina ceva din toate astea.
Din pacate ...nu reusesc sa intru foarte des pe net...
Dar acum sunt intr-o mica vacanta...asa ca daca pot ajuta in vreun fel...de ce nu.....
Pt de alta parte...pt ca ma ocup de tot ce inseamna infiintari si modificari de societate...m-am intalnit cu foarte multe cazuri...si stiu ce greu....chiar foarte greu ..... mi-a fost si mie la inceput .
Asa ca imi place sa ajut pe oricine imi cere ajutorul..... daca consider sincer ca pot da un sfat corect, si care intr-adevar il scoate pe om din impas...
Asa ca sincer, si eu ma bucur , daca ti-am fost de ajutor

Inca odata bafta cu infiintarea societatii...si in special in continuare in activitatea oe care vrei sa o desfasori

Lipsa_id

Multumesc mult de tot Lipsa_ID:)
Mica ta vacanta a insemnat rasarit de soare pe strada mea.
Pina pe data de 5 septembrie va fi infintata,mai repede nu pot. multumesc si pentru sfatul cu banca, auzisem eu ceva in acest sens dar eram nelamurita si daca nu m-am lovit de asta.....n-am bagat de seama.
Eu va doresc tuturor un sfirsit de saptamina cit mai placut si numai bine!!!!!! :)

P.S.- nici tu sa nu eziti daca te pot ajuta cu ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - infiintare librarie yonut yonut Buna ziua... Am si eu o intrebare....Avem spatiul si mobilierul necasar pentru o librarie (tipografie)....as vrea si eu sa stiu cat costa si ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Preluare firma laurens laurens Vreau sa va intreb si eu ce acte sunt necesare pentru a prelua firma tatalui meu.Firma este deschisa din vara anul trecut si nu are nici o activitate.Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Urgent - infiintare agentie imobiliara! meya1808 meya1808 Va rog sa ma ajutati cu procedura si actele necesare infiintarii unei agentii imobiliare! Multumesc! (vezi toată discuția)