O incercare de continuare a discutiei de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
unde
anona1963 a scris, intre altele:
[…] traim o perioada in care minoritatiile au ajuns sa aiba drepturi mai multe (se scriu tratate pe aceasta tema), intr-o societate, decat majoritatea insasi, traim o vreme in care prinzi un violator in fapt dar el ramane prezumtiv nevinovat, avem atatea drepturi incat un organ de ancheta nu te mai poate ancheta...dreptul la libera exprimare… […]
Daca am putea citi gandurile fiecarui om din jurul nostru am intelege ca mintea umana ascunde cele mai negre ganduri de pe aceasta planeta...chiar nu este necesara o exprimare libera a acestora in orice conditii....iar intre noi fie vorba, libertatea absoluta este o utopie...noi discutam de gradul libertatii incadrat intr-un interval de valori...astazi te poti exprima liber? nu domnule, te exprimi in limitele legii, asa cum este in orice societate...fie totalitarista, fie democrata. Imbracate dumneata intr-un steag rosu cu secera si ciocanu si defileaza prin fata Casei Parlamentului...si ai sa vezi cat de liber te poti exprima. Crezi intr-un sistem ce se prabuseste in primul rand din pct de vedere economic si social...dar este doar opinia mea. O societate domnule, isi duce existenta asa cum doreste si adera la anumite tratate internationale doar daca doreste...nu exista nimic bun sau rau...asta inseamna suveranitate!!!
Truism: lumea in care traim nu e ideala si nu va fi in veci.
Pentru o minoritate, ar fi culmea sa revenim la perioada evului mediu. Chiar v-ar placea ca minoritatile sa nu mai aiba drepturile multe pe care credeti ca le au si dv sa nu mai aveti dreptul la a accesa internetul? (ca exemplu) Minoritatile isi vad altfel drepturile… Unora nu li se pare ca ar avea ceva in plus față de acum 101 de ani. Prin lege se incearca protejarea celor pe care majoritatea ar dori sa-i… linseze (exagerez, evident).
Parafrazand: Lume, lume si iar lume, / Nu stiu cine ti-a pus nume / Ca numele tau cel bun /
A ajuns gura de tun.
Indraznesc sa afirm ca inteleg la ce va referiti, dar… e firesc sa fie in limitele legii: libertatea mea inceteaza unde incepe libertatea dv.