avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua,
Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a doua zi nu ma mai asteapta la serviciu. Dupa 14 zile primesc acasa o notificare de la ei prin care mi se cere sa justific "absentele nemotivate" pentru aceste 14 zile, dupa ce ei mi-au spus sa nu mai vin la serviciu. Au refuzat in cateva randuri sa-mi elibereze decizia scrisa de incetare a CIM cu acordul partilor, dar au refuzat. Ce sanse am in instanta, nu vreau sa accept sa-si bata joc de mine si sa raman cu o bila neagra pe cartea de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters157480 , utilizator 20:24, 9 Iulie 2010
Slabe sanse de castig , daca nu faceti dovada celor scrise aici de dvs ... Daca v-ati dat demisia, atunci c.i.m. va inceta la expirarea perioadei de previz ... cerecetare disciplinara efectuata dupa incetare raportului de munca nu mai are niciun efect asupra dvs.
Contractul de munca incheiat cu firma este pe perioada determinata. Codul muncii prevede anumite exceptii in care un contract se poate incheia pe perioada determinata, exceptii la care eu nu ma incadrez. Pot sa ma folosesc de acest lucru in cazul in care firma doreste sa-mi desfaca contractul de munca pentru absentele nemotivate?
Perioada de preaviz a expirat. Firma mi-a trimis notificarea in ultima zi de preaviz! E normal sa ma anunte atat de tarziu ca de fapt eu trebuia sa vin in preaviz? Pot avea sanse de castig daca demonstrez in instanta ca angajatorul a actionat cu rea -credinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa mai vin de a doua zi la servici? elnyy elnyy Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz helias helias Buna seara. Va rog sa imi spune-ti daca un proaspat angajat poate sa demisioneze fara preavizul specificat in CIM? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Demisie art 79 iulia27 iulia27 Buna seara. Am semnat cererea de demisie in baza art. 55 dar angajatorul nu a dorit sa-mi dea cerea semnata si de el, si m-a trimis la plimbare fara sa-mi dea ... (vezi toată discuția)