avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oare nu se incalca dreptul muncii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oare nu se incalca dreptul muncii?

Dupa parerea mea e o cacealma.De ce?Pentru ca daca se imparte la nr. de locuitori pe serviciu unui lucrator nu-i mai revin 6.5oo de locuitori ci dublu.Adica,orasul nostru are 42 .000 de locuitori,impartiti la 6.500 ,inseamna ca la Serviciul de evidenta ,care este compus din biroul de stare civila si biroul de evidenta,doua activitati distincte,pe care nu le poti face impreuna(*asta ar putea duce la fraude imense-cum am o persoana si o iau de la nastere pana la eliberarea buletinului???*),media este la 6,46,hai sa zicem 7 persoane.
Aceste 7 persoane se impart in doua,pentru ca sunt doua birouri separate,cu o activitate diferita,adica vor fi 3 pe evidenta si 4 pe stare civila,sau invers.La o matematica simpla inseamna ca automat 1 salariat de evidenta deserveste 14.000 de locuitori,respectiv cel de stare civila 10.500 de locuitori.(in conditiile in care salariatul merge la serviciu si sambata si duminica pentru ca unul moare , altul se casatoreste,etc). Atunci cum ramane cu sintagma,,la 6.500 de locuitori un salariat ?,,Si se mai cere seriozitate,rapiditate si calitate a lucrarilor???Sa fim seriosi. Va intreb ,cu drepturile mele de salariat stresat,pentru ca am sa devin stresat rau,cum ramane?
intrebarea este de ce se calculeaza nr. angajatilor la Serviciul de evidenta persoanelor doar pentru localitatea respectiva? De regula aceste servicii sunt organizate in orase si deservesc o intreaga zona(un oras cu mai multe comune) astfel nr. de locuitori este cu mult mai mare decat nr. locuitorilor din orasul respectiv!
O alta problema ar fi nr.de locuitori care este luat de la Institutul de Statistica si care nu corespunde cu.nr.real de locuitori din baza locala.Dar,cui ii pasa?
Nu este stipulat in OUG 63/2010 daca posturile din compartimentul de informatica intra sau nu la delimitare,pentru ca aceasta categorie nu lucreaza direct cu cetateanul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs functii publice irinalexa irinalexa Bună ziua! As dori lamuriri referitoare la demararea procedurii de concurs pentru functii publice, dupa obtinerea avizului de la ANFP. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Restructurare oug 63/2010 evidenta persoanelor ContSters157567 ContSters157567 Potrivit og 63/2010 servicile de evidenţă a persoanelor deservesc un numar de persoane ex. serviciul unde lucrez eu deserveste o populaţie activă de 105 ... (vezi toată discuția)
Cum sa deservesc 24.560 de persoane singura? consuelo67 consuelo67 Astazi,marti 13,am primit vestea ca in conformitate cu OUG 63/2010,colegii mei au fost redistribuiti ,iar eu v-a trebui sa deservesc 24.560 de locuitori ... (vezi toată discuția)