avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea activitatatii prin acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea activitatatii prin acordul partilor

Am fost implicata intr-un conflict de munca ,si am facut o cerere de incetarea activitatii prin acordul partilor.Am depus-o la registratura firmei avand si nr de inregistrare.As dori sa stiu in cat timp primesc raspuns,si care sunt modalitatile legale prin care pot primi raspuns(posta,telefonic,etc).
Cel mai recent răspuns: domnulpetre , utilizator 17:25, 2 Februarie 2012
ondino a scris:

oanac. a scris:

Da si eu am cautat..nu am gasit decat ca ar intra in vigoare la data la care se emite decizia..dar in cat timp se emite decizia..nu am gasit nicaieri.



Se vorbeste despre 5 zile pt. ca e termenul maxim in care angajatorul trebuie sa emita orice act care modifica sau inceteaza raportul de munca,act pe care trebuie sa-l comunice si ITM.(LG.130/1999),pt. a opera si in carnetul de munca.


Cred ca confundati termenul de emitere al unei decizii cu termenul de depunere al unui act care modifica, suspenda sau inceteaza raportul de munca.
Legislatia nu prevede decat in anumite cazuri care este termenul de emitere a decziei pentru incetarea c.i.m., iar in celelalte cazuri nu exista niciun astfel de termen.

Decizia se depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii ei (data emiterii).
Si in situatia asta ,eu cat sa astept pana primesc un raspuns ?Ce pot face pt a primi un raspuns?ce se intampla in aceasta perioada ,mai sunt platita?
am facut cerere de incetare activitate prin acordul partilor. E semnata de seful direct, urmeaza sa fie semnata si de catre director HR, am cerut nr de inregistrare si mi l-a trecut cineva de de la HR dar este trecut cu pixul. Nu am stampila sau semnatura la nr. de inregistrare. De unde stiu daca este OK nr de inregsitrare? este suficient???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional Katalynna Katalynna Buna ziua, As vrea sa stiu daca este adevarat ca pe actele aditionale privind marirea nu se mai aplica stampila ITM, pt ca am primit un astfel de act si mi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare decizie de concediere la itm bvr bvr Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti, va rog care este termenul legal de depunere a deciziei de concediere la ITM? Stiu ca este 5 zile de la perfectare, dar am un ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie ginnyy ginnyy Angajatorul poate anula decizia de desfiintare a unui post. Insa, ce se intampla in cazul in care aceasta decizie a fost deja inregistrata la ITM? (vezi toată discuția)