avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi salariale

Buna ziua,

De aproape o luna de zile, mi-a incetat contractul de munca (restrangere de activitate..preaviz..toate cele).
Fostul patron refuza sa-mi plateasca drepturile salariale (banii pe preaviz, concediul medical, salariul compensatoriu, etc).
Va rog sa am indrumati catre institutia juridica abilitata sa rezolve aceasta problema. Mentionez ca domiciliul meu este in Sect 5, dar, sediul social al firmei este in Ilfov.
Va rog sa-mi spuneti, de asemenea, cu ce acte trebuie sa ma prezint la instanta judecatoreasca atunci cand depun plangere si daca exista vreo despagubire pentru perioada in care nu mi-am primit banii.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:16, 13 Iulie 2010
si eu am avut un caz similar, si angajatul a fost indrumat de catre ITM sa apeleze la instanta pentru recuperarea drepturilor salariale, motivand ca nu sunt organ de executare si ca nu au cum sa oblige angajatorul la plata creantelor, doar instanta poate printr-o hotarare judecatoreasca
poate se pregatea inspectorul de munca sa plece in concediu :)
1. Se poate merge comcomitent cu sesizarea ITM si actionarea in instanta.
2. Raspunsul, in scris, de la ITM poate fi de ajutor in instanta.
3. ITM nu poate obliga pe angajator sa plateasca banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma rau platnica catre angajat, ce e de facut ? Dorky Dorky Firma care intampina dificultati financiare, posibil chiar aproape de insolventa. Nu si-a platit unul dintre putinii angajati chiar si la cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Ultimul salariu neplatit lmathe lmathe Buna Mi-am dat demisia pe 11.07.2008, mi s-a incheiat CIM la data de 28.07.2008, pe 03.08.2008 am si primit cartea de munca, pe 10.08.2008 trebuia sa primesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu restant prin itm sau tribunal? maradona666 maradona666 Fostul angajator refuza plata salariului restant pe ultimele doua luni de activitate pe motiv ca eu nu am solicitat inventar in momentul (sau inaintea) ... (vezi toată discuția)