avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate fara locuinta proprietate personala
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate fara locuinta proprietate personala

Buna ziua,
Nu am locuinta proprietate personala din motive si probleme de familie am vandut-o, cum sa-mi fac Cartea de identitate, mentionez ca stau cu chirie . Vreau sa-mi cumpar masina sa ma pot deplasa la serviciu nu o pot inmatricula pe numele meu daca nu am proprietate personala? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 13:44, 15 Septembrie 2011
Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie publica. Intalnesc numeroase cazuri in care o persoana certata cu legea primeste amenzi. Ele vin si se inregistreaza pe adresa de domiciliul Titularii de rol intampina greutati pentru a obtine documente din institutie. Acestia refuza sa mai faca in continuare mutatie celor certati cu legea. INTREBARE: DACA CHIAR NU SE GASESTE NIMENI SA IA IN SPATIU O PERSOANA CUM ISI POATE FACE O CARTE DE IDENTITATE? Nu vreau un raspuns evaziv de genul vorbeste cu el poate il indupleci sau cauta un prieten sa te ia.
Reformulez:
BANCA MI-A LUAT TOATE BUNURILE. SUNT U N AUROLAC PE STRADA. UN REBUT. N-AM C.I. CUM PROCEDEZ? VREAU SA INTRU IN LEGALITATE? CE FAC? N-AM RUDE, PRIETENI. NIMIC. CE FAC?
.Domnule,nu intelegeti ca in Romania nimeni nu ramane fara act de identitate?Ce e atat de greu de inteles ? va prezentati la evidenta si sa va faceti o carte de identitate provizorie ,pe motiv lipsa locuinta. Pai acuma ce doriti dvs.sa va rezolvam noi problemele dvs. personale ?La toti ni-i greu!
In acest moment nu avem o reglementare corecta. In Europa, in general (si in mod foarte corect) este utilizat primul domiciliu al persoanei, locul unde s-a declarat nasterea, dar la noi noul codul civil statueaza in art 90 alin 2 ca " in lipsa de resedinta, persoana fizica este considerata ca domiciliaza la locul ultimului domiciliu, iar daca acesta nu se cunoaste, la locul unde acea persoana se gaseste." Ciudat rau, mai ales daca va uitati si peste art. 91 din noul cod civil care scrie ca dovada domiciliului si a resedintei se face cu mentiunile cuprinse in cartea de identitate.
Astfel incat recomandarea mea este sa isi cumpere cativa metri de teren undeva, pe cuprinsul tarii si sa isi declare acolo domiciliul, conform actului de proprietate ce i se elibereaza. Alta solutie mai conforma nu cred ca exista, iar daca exista astept cu interes un raspuns de la o persoana mai documentata !
Daca si-a vandut casa si vrea sa cumpere ANL, nu-i permite legea.Acea lege se refera la persoanele fara casa nu si la persoanele care au avut una si au vandut-o cu spune domnul.El nu se mai incadreaza in speta pentru ca la Finantele Pulice Locale el apare ca a avut casa-motivul vanzarii nu intereseaza pe nimeni dar nici nu justifica.C.I.puteti obtine astfel:prin casatoria cu cineva care sa va ia si in spatiul in care locuieste;prin mutatie (in acest sens gasiti la evidenta populatiei un panou cu toate actele si procedurile de urmat) care are rol de domiciliu provizoriu;
-prin stabilirea domiciliului intr-o anumita localitate si, atentie ca sunt Orase in care acest lucru nu se mai face de prin anul 1992-1993 sau printr-o viza de flotant obtinuta prin acordul cu cineva care are o locuinta (de obicei aceasta este motiva si s acorda in cazul in care sunteti detasat in interes de servici pe o anumita perioada intr-un oras sau pentru perioada studiilor cazul studentilor)deci este pe perioada determinata.
Domnule, dar ce nervos sunteti. Vorbiti de parca ati fi o institutie. Citez " Pai acuma ce doriti dvs.sa va rezolvam noi problemele dvs. personale ?La toti ni-i greu! ". Eu am pus doar o intrebare. Pentru ca ma lovesc zilnic de astfel de cazuri. Nu sa-mi rezolve cineva problemele personale.
Si inca o intrebare. S-a spus "carte de identitate provizorie". Cat are valabilitate? Sa inteleg daca nu ai domiciliu stabil nu te mai esti cetatean roman cu drepturi depline. Nu poti vota, nu poti face un abonament la un telefon mobil, etc.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)