avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate fara locuinta proprietate personala
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate fara locuinta proprietate personala

Buna ziua,
Nu am locuinta proprietate personala din motive si probleme de familie am vandut-o, cum sa-mi fac Cartea de identitate, mentionez ca stau cu chirie . Vreau sa-mi cumpar masina sa ma pot deplasa la serviciu nu o pot inmatricula pe numele meu daca nu am proprietate personala? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 13:44, 15 Septembrie 2011
Cartea de identitate provizorie are termenul de valabilitate de la o luna la maxim 1 an.O puteti reinoi in fiecare an si stati linistit puteti si sa votati cu ea si sa faceti abonament la telefonul mobil.Daca doriti o carte de identitate nu aveti alte oportunitati.Imi cer scuze daca v-am suparat dar insistati pe o speta care nu depinde de functionarul de la evidenta.Este o lege si nimeni nu este mai presus de ea,fie ca ne convine sau nu .Iar dvs.pana una alta locuiti undeva.Acea persoana sa va ia in spatiu daca dvs.nu aveti inca posibilitate sa deveniti proprietar.
filozoful a scris:

Este o lege si nimeni nu este mai presus de ea,fie ca ne convine sau nu .Iar dvs.pana una alta locuiti undeva.Acea persoana sa va ia in spatiu daca dvs.nu aveti inca posibilitate sa deveniti proprietar.


E vechi de jumatate de an subiectul dar revin cu o problema similara. Din 1996 locuiesc in caminul unei institutii. Primesc viza de resedinta de 2 ori pe an si nu exista posibilitatea sa primesc domiciliul acolo. La o schimbare a CI, am putut folosi ultimul domiciliu, dar nu mai este posibil (locuinta am vandut-o). Poate peste 6 luni plec cu munca in alta localitate si stau si acolo cativa ani, tot in aceleasi conditii. Nu doresc sa fiu proprietar sau poate nu doresc sa am o locuinta pe proprietate, cum sugera altcineva.

Eu cred ca in Romania exista foarte multe persoane care locuiesc in alta localitate decat cea de domiciliu. Prezenta domiciliului pe actul de identitate e depasita, identitatea persoanei nu are nici o legatura cu o adresa. Lumea se mai misca, nu mai e ca pe vremuri cand locuinta o aveai langa locul de munca sau cautai loc de munca la coltul blocului.

Nimeni nu e mai presus de lege, dar chiar nimeni nu poate face o lege care sa nu te oblige sa comiti ilegalitati? De ce sa declar domiciliul undeva, cand nu asta e realitatea? De ce o lege nu prevede si rezolvarea cazurilor exceptionale (dar care se inmultesc pe zi ce trece)? Inteleg ca o rezolvare ar fi cartea provizorie, cu mentiunea fara domiciliu, dar asta nu reprezinta mare lucru. Unde platesti impozitul pe masina, unde iti este trimis un eventual proces verbal pentru o contraventie, de unde ridici actele retinute care in mod normal sunt trimise in localitatea de domiciliu?
In ce localitate poti solicita o carte provizorie de identitate? Nu inteleg ce legatura mai am cu ultimul domiciliu din moment ce sunt plecat de 15 ani de acolo? Aproape toate actele la noi solicita completarea unei rubrici cu domiciliul. care nu foloseste la nimic din moment ce nu locuiesc la acel domiciliu. Nu prea pricep de ce trebuie sa schimb toate actele daca imi schimb si domiciliul, ce importanta are el pentru acte.
Cred ca trebuie sa mai treaca mult timp pana sa descoperim sistemele informatice, pana sa putem plati orice oriunde, pana sa avem acces la instiintarile de plata in format electronic, din orice loc.
Inca mai sper sa ajungem sa traim in anul in care suntem. Dupa calendar ar fi vorba de 2011, dar in realitate suntem mult in urma. Si multi vor sa ramanem asa.
Pana nu se termina cu vechile apucaturi comuniste nu o sa se rezolve nimic in domeniu. De ce oare la englezi se poate si la noi nu? Doar cam 100 de tari folosesc sistemul asta de identificare si cred ca sunt foarte putine care au trecut pe buletin, domiciliul.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
OvidiuT25, utilizator
pana la expirarea actualei carti de identitate, o folositi pe aceasta. cumpararea unui autoturism nu este conditionata de faptul ca nu aveti proprietate. ulterior, inmatriculati masina pe adresa din actul pe care il aveti acum.
daca vreti sa va schimbati CI, ori va ia cineva in spatiu, ori de la evidenta populatiei va elibereaza carte de identitate provizorie (CIP), valabila un an. pe CIP va fi trecuta ultimul domiciliu cu care sunteti luat(a) in evidenta la ei sau "lipsa spatiu".
Lucrez la foarte mare distanta de adresa de domiciliu si este deranjant sa fiu legat de acea adresa. Absolut totul ajunge acolo, tot ce am de platit trebuie sa platesc acolo si de multe ori e necesara prezenta fizica in fata unui ghiseu. Nu stiu nici o posibilitate ca macar sa primesc ce este important pe adresa de resedinta, sau sa fiu macar anuntat ca imi este trimis ceva pe cea de domiciliu. Masina o am. De exemplu, eu nu aflu daca pe adresa de domiciliu imi este trimis un proces verbal, o citatie, o instiintare de plata. Si sincer, daca nu as avea masina sa merg anual sa platesc acel impozit pentru ea, cred ca nici nu as afla vreodata de ele. Sau risc sa ma trezesc ca deja circul cu permisul susendat, sau mai stiu eu ce minuni si penalizari am de platit. Daca exista o problema si imi este retinut un act (sa zicem permis de conducere, certificat de inmatriculare sau orice altceva), daca am de schimbat sau refacut un act, daca am de adus o adeverinta ca am sau nu am ceva, trebuie totdeauna sa merg sa rezolv treaba acolo unde am domiciliul. Primesc ceva important prin posta cu confirmare de primire, bineinteles ca nu pot semna sa ridic, se returneaza si nu aflu niciodata sau aflu prea tarziu.

Chiar daca m-as interesa sub o forma sau alta de anumite lucruri, nu exista un singur loc din care sa le aflu pe toate. Din punctul meu de vedere este anormal sa fiu legat de o adresa la care nu mai locuiesc.
Sincer, as incerca si varianta cu CIP si "lipsa spatu", dar nu cunosc ce dezavantaje vor fi dupa aceea. Adica unde voi plati impozitul, ce se va intampla cu toate care imi sunt trimise acum pe adresa de domiciliu, nu stiu daca autoritatile se descurca cu un astfel de CIP, ca toti sunt invatati sa te intrebe si de domiciliu.
Si nu ma incalzeste deloc "Solicitantul se va prezenta la SPCLEIP de care aparţine... " adica tot acolo, in fiecare an.
Ba mai mult, pentru eliberare ai nevoie si de Certificat fiscal sau Adeverinţă de la Primăria de domiciliu a solicitantului. Presupun ca toate hartiile astea terbuiesc adunate din localitatea de domiciliu, lucru care nu dureaza o singura zi. Si bineinteles toate se pot face doar in zilele lucratoare, la institutii care au program cu publicul cand dimineata, cand mai tarziu, cate 3-4 ore pe zi. .
Orice ai face, in Romania esti pus pe drumuri, legal.
Ar fi mult mai simplu sa fiu legat de localitatea in care locuiesc efectiv sau de institutia cu care am "probleme". Adica la rubrica adresa sa pot preciza o adresa la care sa pot fi gasit efectiv. Nu vreau sa fiu legat de un spatiu, de o adresa. Pot sa fac rost de o adresa d edomiciliu, dar ulterior ajung la aceleasi probleme cand plec sa muncesc in alt colt al tarii. Efectiv iti limiteaza libertatea de miscare.
Ca la noi la nimeni. Sper sa ajung sa traiesc si sa prind niste acte de identitate moderne si sa pot rezolva treburile fara sa ma mai plimb prin tara dupa cum vrea fiecare lege.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
OvidiuT25, utilizator
este o problema, intr-adevar. din pacate, impozitele si taxele sunt legate de domiciliul din CI. ar mai fi o varianta cu viza de flotant sau cu inchirierea unei casute postale (intrebati la cel mai apropiat oficiu postal ce corespondenta puteti primi acolo), dar asta nu inseamna ca se vor rezolva problemele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)